αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν κόψει αυτές τις 5 κακές συνήθειες (και μπορείς να το κάνεις κι εσύ)

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν κόψει αυτές τις 5 κακές συνήθειες (και μπορείς να το κάνεις κι εσύ)

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να «έχουμε περισσότερα» και να «να κάνουμε περισσότερα.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα μυστικό: Η ευτυχία είναι μια κατάσταση που πηγάζει μέσα από το μυαλό μας και έχει επίσης να κάνει με αυτά που βγάζεις από την ζωή σου. Ναι, μερικές φορές πρέπει να κάνεις… αφαίρεση και όχι πρόσθεση.

Εδώ είναι λοιπόν 5 κακές συνήθειες που έχουν κόψει οι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Και ίσως θα έπρεπε να τις βγάλεις και εσύ από τη ζωή σου.

Υπερβολικά υψηλά standards για τον εαυτό σου

Θέλετε να είστε το πιο έξυπνο, το πιο δυνατό, το πιο πετυχημένο και το πιο ωραίο άτομο στο δωμάτιο.

Και ενώ είναι καλό να έχετε προσωπικούς στόχους και standards, θα σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό εάν είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας.

Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε όλα. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε όλα. Εστίασε σε συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους που μπορείς να πετύχεις.

Πολύ υψηλές προσδοκίες για τους άλλους

Όλοι το γνωρίζουμε αυτό – όσο λιγότερα περιμένεις από τους άλλους… τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι.

Δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους άλλους και ότι δεν πρέπει να είσαι κοντά σε κάποιον.

Θα πρέπει να σταματήσετε να υπεραναλύετε το πώς ενεργούν, μιλάνε και σκέφτονται η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας. Θα πρέπει να σταματήσετε να παρακολουθείτε κάθε τους κίνηση και να αξιολογείτε εάν κάποιος είναι καλός φίλος ή όχι, καλός γονέας ή όχι.

Εφόσον δεν σας κακομεταχειρίζονται με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να αφήσετε τους άλλους να ζήσουν τη ζωή τους. Χωρίς να έχετε υψηλές προσδοκίες από όλους.

Τελειομανία

Είναι κουραστικό να θέλεις πάντα τα πράγματα να είναι τέλεια και τακτοποιημένα.

Θα οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση… και αυτά τα δύο σίγουρα δεν είναι συνταγή για μια ευτυχισμένη ζωή. Αφήστε την τελειομανία στην άκρη, αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι τοξικός τελειομανής.

Οι τοξικοί φίλοι σου

Αν μια φιλία ή συνεργασία έχει γίνει τοξική, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κρατήσεις αποστάσεις.

Θα σας κάνει σίγουρα δυστυχισμένους εάν συνεχίσετε να προσπαθείτε να διορθώσετε κάτι που ξεκάθαρα έχει πάρει την πορεία του.

Δεν είναι απαραίτητο να κόβετε την επαφή κάθε φορά που νιώθετε κάποια ελαφριά ενόχληση, πρέπει να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε εάν μια σχέση πλέον είναι λειτουργική ή όχι. Θυμήσου και το άρθρο: Τρία απλά σημάδια για να εντοπίσεις ένα τοξικό άτομο στον κύκλο σου.

Αδύνατοι στόχοι

Μερικοί άνθρωποι τρελαίνονται να κυνηγούν τα μεγάλα τους όνειρα που αγνοούν την ευτυχία τους. Μην είσαι ένας από αυτούς.

Ονειρευτείτε όσα θέλετε—είναι καλό να έχετε κάτι για το οποίο να ζείτε. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να παραμείνετε προσγειωμένοι και να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι πραγματικά επιτεύξιμοι και ρεαλιστικοί.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο να σπάσετε τα μεγάλα σας όνειρα σε μικρότερους στόχους που είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 6 =