αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝτάισελμπλουμ προς Apple: Θα πληρώσετε πρόστιμο πάνω από 13 δισ. ευρώ

Ντάισελμπλουμ προς Apple: Θα πληρώσετε πρόστιμο πάνω από 13 δισ. ευρώ

Από ευρωπαϊκό… ξεσκόνισμα φαίνεται πως περνά η Apple. Αυτό δείχνουν και οι νέες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Apple, μιλώντας στο περιθώριο των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπ. Οικ. της Ευρώπης που έλαβε χώρα στην Μπρατισλάβα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως όλες οι πολυεθνικές “έχουν υποχρέωση να πληρώνουν φόρους δίκαια”, συμπεριλαμβανομένης και της Apple.

Όπως σημείωσε, “τα διεθνή φορολογικά “παραθυράκια” ανήκουν πλέον στο παρελθόν”, και ανέφερε πως η Apple θα πρέπει να πληρώσει πλέον πρόστιμο τουλάχιστον 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ε.Ε.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε βέβαια το ότι η Κομισιόν σωστά ερεύνησε πιθανή παράνομη κρατική βοήθεια, πρόσθεσε ωστόσο ότι κατά την άποψή του η Ολλανδία έχει δικαίωμα να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το αν οι κανονισμοί εφαρμόζονται σωστά από την Κομισιόν.

Όπως σημειώνει το News247.gr, στο πλευρό του Ντάισελμπλουμ τάχθηκαν και άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο Αυστριακός Γιέργκ Σέλινγκ τόνισε ότι η απόφαση της Επιτροπής να αξιώσει χρήματα από την Apple είναι σωστή νομικά και πως η Αυστρία θα διεκδικήσει διαφυγόντες φόρους από τις αμερικανικές πολυεθνικές. Πρόσθεσε μάλιστα πως Ιταλία και Γαλλία κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις “πρέπει να πληρώνουν το σωστό φόρο στη σωστή χώρα”. Βέβαια μετά το Brexit η χώρα θα προσπαθήσει να προσελκύσει επενδύσεις από πολυεθνικές, όπως έχει γίνει γνωστό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =