αρχικηVIRAL«Θες να έχεις πάντα δίκιο»: 5 συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι ανόητος

«Θες να έχεις πάντα δίκιο»: 5 συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι ανόητος

Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών προσωπικότητας, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή μας- και στις ζωές των άλλων. Aυτά πρέπει να αποφεύγονται αν δεν θέλουμε να φαινόμαστε ανόητοι άνθρωποι. Το αμερικανικό learning-mind.com παραθέτει 5 συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι ανόητος.

1. Κατηγορείς τους άλλους για τα λάθη σου

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την ευθύνη για τα λάθη τους. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά για αυτούς, κάνουν το «θύμα» και κατηγορούν τους άλλους. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δέχονται ότι τα λάθη τους οφείλονται σε αυτούς και μαθαίνουν από αυτά.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής που αποτυγχάνει σε ένα τεστ μπορεί είτε να κατηγορήσει τους άλλους, εξωτερικές συνθήκες, είτε να αναλάβει την ευθύνη και να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη φορά.

2. Θες να έχεις πάντα δίκιο

Σε μια διαφωνία, οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να δυσκολεύονται να αξιολογήσουν και τις δύο πλευρές της ιστορίας και να λάβουν νέες πληροφορίες που μπορεί να τους αλλάξουν γνώμη. Ένα βασικό σημάδι ευφυΐας είναι η ικανότητα να κατανοούμε τα πράγματα από άλλες οπτικές γωνίες και να είμαστε ανοιχτοί στο να αλλάξουμε γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι οι ανόητοι άνθρωποι… διαφωνούν ασταμάτητα για να διατηρήσουν την άποψη τους, ανεξάρτητα από το τι στοιχεία υπάρχουν για το αντίθετο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν συμφωνούν απαραίτητα με τους άλλους όλη την ώρα. Ωστόσο, ακούν και αξιολογούν τις ιδέες των άλλων αντί να τις απορρίπτουν απλώς γιατί δεν ταιριάζουν με τις δικές τους απόψεις.

3. Χρήση θυμού και επιθετικότητας για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων

Όλοι θυμώνουν και αναστατώνονται κατά καιρούς. Ωστόσο, για τους λιγότερο έξυπνους ανθρώπους, αυτό μπορεί να μία μόνιμη πρακτική, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει. Εάν αισθάνονται ότι αποτυγχάνουν να ελέγξουν μια κατάσταση με τον τρόπο που θέλουν, μπορεί να στραφούν στην επιθετικότητα και τον θυμό για να επιβάλουν την άποψη τους.

4. Αδιαφορία για τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως πολύ καλοί στο να μπαίνουν στη θέση των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την άποψη των άλλων. Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη για τον κόσμο από αυτούς.

5. Νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από όλους τους άλλους

Ζούμε στην εποχή όπου όλοι… συγκρίνονται με όλους. Και δημιουργείται ένας ιδιαίτερος ανταγωνισμός. Αλλά εδώ είναι το point: Οι έξυπνοι άνθρωποι προσπαθούν να εξυψώσουν και να ενθαρρύνουν τους άλλους. Το να είσαι μόνιμα επικριτικός και να πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους σίγουρα δεν είναι σημάδι ευφυΐας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =