αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣυμβαίνει στην Ελλάδα: Σε αυτόν τον δήμο βλέπεις πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό σου

Συμβαίνει στην Ελλάδα: Σε αυτόν τον δήμο βλέπεις πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό σου

Μέσω της εφαρμογής “Pella smart parking”, οι οδηγοί στα Γιαννιτσά μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο (Android & iOS).

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να «κατεβάσει» το application στο smartphone.

Στην οθόνη του κινητού εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης με πράσινες και κόκκινες κουκκίδες που αντιστοιχούν στις ελεύθερες και κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, υπάρχει και επιλογή για θέση στάθμευσης για ΑμEA. Όλες οι θέσεις φέρουν διαγράμμιση και είναι αριθμημένες διευκολύνοντας περαιτέρω τους οδηγούς.

Η όλη επικοινωνία γίνεται με την εγκατάσταση στο οδόστρωμα υπόγειων αισθητήρων ανίχνευσης διαθεσιμότητας στάθμευσης, αναμεταδότες, Gateways για τη μετάδοση της κατάστασης των θέσεων στάθμευσης (ελεύθερης/κατειλημμένης).

Σημειώνεται ότι οι αισθητήρες, άρα και η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ, έχουν τοποθετηθεί προς το παρόν στις οδούς Χρήστου Χατζηδημητρίου και Βελίκα Ρώμα.

Η εφαρμογή “Pella smart parking” περιέχει επίσης ενσωματωμένο οδηγό πόλης (city guide) για την περιοχή των Γιαννιτσών με σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, χρήσιμες πληροφορίες καθώς και νέα του δήμου (Δελτία Τύπου / Διακηρύξεις).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =