αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συμβουλή που μου έδωσε κάποτε ο Jeff Bezos και την κρατώ ακόμα»: Τι λέει ο πρώην CEO ενός κολοσσού

«Η συμβουλή που μου έδωσε κάποτε ο Jeff Bezos και την κρατώ ακόμα»: Τι λέει ο πρώην CEO ενός κολοσσού

Ο Jeff Bezos είναι σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Ο Mr Amazon είπε κάποτε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Dick Costolo, ότι ένας καλός ηγέτης εμπιστεύεται το ένστικτό του.

Εδώ είναι μία ιστορία από τα παλιά: Λίγο αφότου ο Costolo έγινε CEO του Twitter το 2010, η ομάδα του συνάντησε τον ιδρυτή της Amazon και δισεκατομμυριούχο επενδυτή Jeff Bezos, ο οποίος πήρε μερίδιο στην εταιρεία δύο χρόνια νωρίτερα. Στη συνάντηση, ο Bezos του είπε να μην τρέχει το Twitter με τον τρόπο που «το έτρεξε ο προηγούμενος» CEO. «Κοίταξε γύρω από το τραπέζι και είπε: ‘Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εισαι επιτυχημένος’», είπε πρόσφατα ο Costolo στην Kara Swisher, παρουσιάστρια του podcast «Sway» των New York Times.

«Με το να προσπαθείτε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο management ή βιογραφία, και στη συνέχεια να διευθύνετε την εταιρεία με αυτόν τον τρόπο, απλώς θα δημιουργήσετε δυστυχία για εσάς και όλους τους γύρω σας».

Με άλλα λόγια, η συμβουλή του Bezos προς τον Costolo, ήταν να ηγηθεί του Twitter με τους δικούς του όρους. Μία συμβουλή που ο Costolo την κρατά ακόμα και σήμερα.

Ο Costolo είπε ότι ο Bezos εξήγησε πώς η επιχειρηματική του προσέγγιση διέφερε από αυτή του Steve Jobs στην Apple, ο οποίος ήταν επιλεκτικός σχετικά με τα projects στα οποία συμμετείχε. Ο Bezos, αντίθετα, είπε ότι «άρεσε να κάνει τα πάντα».

Η συμβουλή του Bezos προέκυψε μέσω της δικής του εμπειρίας: Έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο κάνοντας τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Παράτησε τη δουλειά του στην επενδυτική τραπεζική το 1994 για να ξεκινήσει το Amazon- τότε ένα online βιβλιοπωλείο. Τώρα, η αξία του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου κυμαίνεται στα 1,49 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της Amazon υποστηρίζει ότι έφτασε στην επιτυχία αναλαμβάνοντας ρίσκα και μπαίνοντας σε νέα εγχειρήματα – όπως η κυκλοφορία του Amazon Prime, η δημιουργία του Kindle και η αγορά της Whole Foods.

«Αν καταλήξετε σε μια επιχειρηματική ιδέα και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο… μάλλον έχει ήδη γίνει… [και] γίνεται καλά», είπε ο Bezos στο συνέδριο re:Mars της Amazon το 2019. «Έτσι πρέπει να έχετε κάτι που μπορεί να μην λειτουργεί και πρέπει να αποδεχτείτε ότι η επιχείρησή σας από πολλές απόψεις είναι ένα πείραμα και μπορεί να αποτύχει», τόνισε.

To έχει βιώσει και αυτό. Αφού κάποιες από τις επιλογές της Amazon μέσα στα χρόνια ήταν αποτυχημένες. «Χρειαζόμαστε μεγάλες αποτυχίες αν θέλουμε να μετακινήσουμε τη βελόνα — αποτυχίες δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Bezos στο re:Mars.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =