αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα: Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους ψεύτικους followers στο Instagram (Λίστα)

Έρευνα: Αυτοί είναι οι Έλληνες influencers με τους περισσότερους ψεύτικους followers στο Instagram (Λίστα)

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους influencers. Τώρα μία νέα έρευνα έρχεται να παραθέσει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς διασήμων στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο ελληνικό Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους.

«Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλεπιδρούν με τα προφιλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.» σημειώνεται στην έρευνα.

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O 25χρονος που απολύθηκε από την Disney και τώρα έχει εξαψήφιο εισόδημα από το Instagram

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 18 =