αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jeff Bezos λέει ότι αυτή η εταιρία θα εκθρονίσει την Google. Και ποντάρει τα λεφτά του

Ο Jeff Bezos λέει ότι αυτή η εταιρία θα εκθρονίσει την Google. Και ποντάρει τα λεφτά του

O Jeff Bezos θεωρεί ότι η Perplexity είναι η εταιρία που θα ξεπεράσει την Google στο πεδίο της online αναζήτησης. Ένα πεδίο στο οποίο η Google κυριαρχεί εδώ και χρόνια.

Η Perplexity που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, έχει λιγότερους από 40 υπαλλήλους και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Το προϊόν της εταιρείας, το οποίο αποκαλεί «μηχανή απαντήσεων», χρησιμοποιείται από περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους μηνιαίως.

Αυτά τα στοιχεία ήταν αρκετά για να πείσουν την Institutional Venture Partners, τον Bezos και άλλα στελέχη της τεχνολογίας να επενδύσουν 74 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία. Αυτό είναι μάλιστα το μεγαλύτερο ποσό που συγκέντρωσε startup διαδικτυακής αναζήτησης τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η επένδυση αποτίμησε την Perplexity στα 520 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αραβίντ Σρίνιβας

Οι ιδρυτές της Perplexity δήλωσαν ότι το πλεονέκτημά της πλατφόρμας τους είναι η χρήση AI ώστε να παρέχουν άμεσες απαντήσεις, σε μια παράγραφο, στην οποία θα ενσωματώνονται links προς τις ιστοσελίδες από όπου αντλήθηκαν τα στοιχεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =