αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή η 31χρονη CEO άκουσε «όχι» 100 φορές. Τώρα έχει μια εταιρία αξίας 1 δισ. δολαρίων

Αυτή η 31χρονη CEO άκουσε «όχι» 100 φορές. Τώρα έχει μια εταιρία αξίας 1 δισ. δολαρίων

Για την Melanie Perkins έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Η ίδια ίδρυσε την Canva το 2014, με στόχο να «εκδημοκρατίσει το design». Από τις παρουσιάζεις διαφανειών, μέχρι τα φυλλάδια. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία σχεδιασμού μέσω διαδικτύου για άτομα που δεν είναι επαγγελματίες σχεδιαστές γραφικών ως εναλλακτική λύση στην Powerpoint ή τη σουίτα σχεδιασμού της Adobe.

Πλέον, η startup έχει 250 εργαζομένους, και 10 εκατ. χρήστες. Αριθμοί που μοιάζουν εντυπωσιακοί. Έχει αντλήσει συνολικά 82 εκατ. δολάρια, από επενδυτές όπως η Sequoia China, η Blackbird Ventures και η Felicis Ventures. Η συνολική αξία της εταιρία υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει ως ένα «μαγικό» story, ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την Melanie Perkins. Η 31χρονη CEO μίλησε στο Forbes, και εξήγησε ανάμεσα σε άλλα για τις απορρίψεις που δέχτηκε, πριν φτάσει στον μεγάλο στόχο της.

«Αυτό που έμαθα από τις απορρίψεις, είναι ότι πρέπει να παραμένεις εστιασμένος στον στόχο σου και επίμονος», εξηγεί αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Κάθε φορά που είχαμε μια σκληρή ερώτηση από έναν επενδυτή ή έναν λόγο για τον οποίο δεν θα επενδύσουν, μείναμε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε».

«Το φυσιολογικό πράγμα μετά από 100 ‘όχι’ θα ήταν να σταματήσετε. Αλλά πρέπει να επιμείνετε», τονίζει η Melanie Perkins.

Τι έκανε όμως η ίδια μετά από τις τόσες πολλές απορρίψεις; «Συνέχισα να δίνω την ενέργειά μου σε πράγματα που θα μπορούσα να τελειοποιήσω και να διορθώσω, προσπαθώντας να βρω ανθρώπους που πίστευαν στο όραμά μου και θα έρχονταν μαζί μου», λέει.

Η επιμονή είναι το «κλειδί». Σε αυτό συμφωνούν και άλλοι μεγάλοι businessmen. Ο διάσημος εκατομμυριούχος Grant Cardone μίλησε για την σημασία της επιμονής, στην συνέντευξη του στο It’s Possible. «Η επιμονή είναι η πιο πολύτιμη και απαραίτητη αρετή του επιτυχημένου επιχειρηματία. Το 98% της επιτυχίας είναι να μην τα παρατάς ποτέ», τόνισε. Και παράλληλα είπε: «Θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες και αποτυχίες. Και ο μόνος τρόπος για να τα ξεπεράσετε αυτά είναι να επιμείνετε. Εκείνοι που δεν μπορούν να επιμείνουν, θα αποτύχουν. Ποτέ δεν έφτασε κάποιος στην επιτυχία μέσα από την παραίτηση. Ο Henry Ford δημιούργησε το αυτοκίνητο ακριβώς επειδή επέμεινε μέχρι να δημιουργήσει την μηχανή που θα στήριζε το project. Με πολλούς ανθρώπους της αγοράς να είναι αντίθετοι στο project. Η εφευρετικότητα, η καινοτομία και η δημιουργικότητα ήταν ζωτικής σημασίας, αλλά όχι πιο σημαντικές από την επιμονή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 10 =