αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, μέσα σε 1 εβδομάδα

Πέντε απλοί τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, μέσα σε 1 εβδομάδα

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να εξασκηθείτε και να μάθετε. Αλλά μπορεί να είναι μπερδεμένο και δύσκολο. Είναι μια δεξιότητα και χρειάζεται πρακτική, αλλά μετατρέποντας κάποια πράγματα σε συνήθειες, μπορείτε να βοηθήσετε την αυτοπεποίθησή σας να ανθίσει.

Ακριβώς όπως μαθαίνεις να οδηγείς ποδήλατο ή οποιαδήποτε δεξιότητα: Πήρες μια βαθιά ανάσα και προσπάθησες, έπεσες από το ποδήλατό σου και έκλαψες, αλλά τελικά, επανήλθες. Μέχρι που μια μέρα τελικά κάνεις ποδήλατο χωρίς καν να σκέφτεσαι ότι θα πέσεις. Το ίδιο ισχύει για κάθε τομέα της ζωής σας. Αν θέλετε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάντε περισσότερα πράγματα που σας τρομάζουν και ενσωματώστε αυτές τις 5 βασικές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Θα δειτε αποτελέσματα, από την πρώτη εβδομάδα.

1. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τις νίκες σου

Σταμάτα να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τις αποτυχίες σου. Είναι καιρός να τραβήξετε μια γραμμή στην άμμο και να αφήσετε αυτή την παλιά νοοτροπία να φύγει. Υπονομεύει την αυτοπεποίθησή σας. Μπορεί να νιώθετε φόβο, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή που θα κάνετε. Αντί να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις αποτυχίες σας και ότι δεν είστε αρκετά καλοί, υπενθυμίστε στον εαυτό σας τις νίκες σας, όλα όσα έχετε ξεπεράσει. Θυμίστε στον εαυτό σας όλα όσα έχετε πετύχει και όλα όσα μπορείτε να κάνετε.

2. Ρώτα τον εαυτό σου: Τι έμαθα;

Πρέπει να αρχίσετε να κάνετε την ερώτηση: Τι έμαθα; Με την εξάσκηση της αυτοπεποίθησης, συναντάς πολλές αποτυχίες. Αντί να χτυπάτε τον εαυτό σας και να λέτε «γιατί σε μένα;», ρωτήστε τον εαυτό σας:

«Τι έμαθα; Γιατί δεν λειτούργησε αυτό; Τι μπορώ να κάνω καλύτερα;»

Αντί να εστιάσετε στο πώς αποτύχατε, και δεν πετύχατε το αποτέλεσμα που θέλατε, κάντε συνήθεια το να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας, ώστε την επόμενη φορά να προσπαθήσετε ξανά από μια νέα οπτική γωνία. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς πέσατε από το ποδήλατο, ώστε την επόμενη φορά να αποφύγετε τις λακκούβες.

3. Μην κρίνεις τους άλλους

Όταν κρίνουμε τους άλλους, ιδιαίτερα αρνητικά, δημιουργούμε έναν αρνητικό κύκλο στο κεφάλι μας που ενθαρρύνει την ανασφάλεια. Όταν κρίνεις κάποιον αρνητικά, σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποιος άλλος σε κρίνει αρνητικά. Η αναπαραγωγή αυτού του είδους της ανασφάλειας θα υπονομεύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας. Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι, αλλά δεν είναι τέλειοι. Δεν είναι δουλειά τους να τηρούν τέλεια αυτό που θέλετε. Έτσι, μην κρίνετε και αφήστε τους ανθρώπους να είναι όπως είναι. Μην παγιδευτείτε σε αυτόν τον αρνητικό ψυχικό κύκλο.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι θα σας κρίνουν και ότι η γνώμη τους για εσάς δεν είναι δική σας δουλειά. Δεν μπορείτε να ελέγξετε πώς επιλέγουν οι άλλοι να σας βλέπουν, μπορείτε μόνο να ελέγξετε πώς κρίνετε τους άλλους. Μην παίζετε ένα παιχνίδι που δεν μπορείτε να κερδίσετε, προσπαθώντας να ελέγξετε τις σκέψεις των άλλων.

4. Βγες έξω από τη ζώνη άνεσης σου

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια συνήθεια που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτή είναι. Όλα όσα θέλετε, είναι στην άλλη πλευρά. Κερδίζετε αυτοπεποίθηση αμφισβητώντας τον εαυτό σας και ξεπερνώντας τα εμπόδια. Μην αποφεύγετε τα challenges και πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Νιώστε άνετα… όταν νιώθετε άβολα.

5. Να έχεις τη νοοτροπία «Μπορώ να το χειριστώ».

Αυτή είναι μια όμορφη συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσετε γενικά και θα βοηθήσει την αυτοπεποίθησή σας να ανθίσει και το άγχος σας να πέσει. Αποκτήστε τη νοοτροπία «I Can Handle It». Έχουμε ξεπεράσει τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μας, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε τον φόβο ότι δεν μπορούμε να χειριστούμε τις άσχημες καταστάσεις που έρχονται στο δρόμο μας. Αλλά μπορείς να το χειριστείς γιατί το έχεις χειριστεί ξανά και ξανά. Σταματήστε να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε και αρχίστε να λέτε στον εαυτό σας ότι μπορείτε. Ό,τι και αν βρεθεί στο δρόμο σας, όποια και αν είναι η αντιξοότητα. Μπορείς να το χειριστείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + sixteen =