αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια σε κάποιο άτομο, πρέπει να μείνεις μακριά του

Αν βλέπεις αυτά τα 5 σημάδια σε κάποιο άτομο, πρέπει να μείνεις μακριά του

Έχετε ποτέ την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποιον, αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε το γιατί; Εχετε την αίσθηση ότι πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό το άτομο; Εδώ είναι μερικά σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι έχετε δίκιο σε αυτό. Μία χρήσιμη λίστα ακολουθεί και μπορεί να σου δώσει απαντήσεις.

1) Δεν φαίνεται να σέβεται τα όρια σου

Θα λέγατε ότι αυτό το άτομο ξεπερνά τα όρια σου; Νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να σας πουν πράγματα που είναι επικριτικά και δεν βοηθούν; Αναρωτιέσαι γιατί αισθάνονται το δικαίωμα να σου πουν πώς να ζήσεις τη ζωή σου; Μάλλον δεν σέβεται καθόλου τα όρια σου. Και πρέπει να προσέχεις πόσο χρόνο περνάς μαζί του. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις.

2) Σε κάνει να αμφιβάλλεις για αυτό που έχει συμβεί

Το «Gaslighting» είναι ένας όρος που ίσως έχετε ακούσει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον ναρκισσισμό. Περιγράφει το είδος της χειραγώγησης που έχει ως στόχο για να δημιουργήσει αμφιβολία μέσα σου. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση. Θυμήσου αναλυτικά τι είναι το Gaslighting εδώ.

3) Σε θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που σε κάνει να νιώθεις απαραίτητος και σε κάποιον που σε θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη ή θέλει κάποια χάρη. Ας το παραδεχτούμε: Το να νιώθουμε απαραίτητοι είναι κάτι που σε όλους μας αρέσει. Αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να έχει ένα φίλο που εξαφανίζεται όταν τον έχεις ανάγκη, και σε θυμάται μόνο όταν θέλει κάτι.

4) Δεν έχει μακροχρόνιους φίλους

Βλέπετε, είναι σημαντικό να δείτε εάν κάποιος έχει σημαντικούς μακροχρόνιους φίλους. Αν όχι, μπορεί να… υπάρχει λόγος. Αναρωτηθείτε: Φαίνεται να αλλάζει συνεχώς παρέες; Τότε σκεφτείτε γιατί. Προσπαθήστε να δείτε καλύτερα τον χαρακτήρα του άλλου – ίσως θα υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί τους.

5) Δεν χαίρεται με τα επιτεύγματά σου

Οι άνθρωποι γύρω σας πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές σας. Αν δεν χαίρονται με τις επιτυχίες σου, ξανασκέψου το ρόλο τους στη ζωή σου. Θυμηθείτε: Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρατε μια προαγωγή ή πετύχατε κάτι σπουδαίο γενικά, και αυτός ο φίλος χάρηκε για εσας; ‘Η μήπως αυτό το άτομο βρήκε έναν τρόπο να σας προσγειώσει… διακριτικά; ‘Η να μειώσει το επίτευγμα σας. Εάν ναι, τότε είναι μια μεγάλη ένδειξη ότι πρέπει να μείνετε μακριά του. Ένα «μπράβο» μπορεί να είναι αρκετό σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =