αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις

Έξι απλές τακτικές για να σέβονται οι άλλοι τα όρια που βάζεις

Έχουμε ξανά μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε τα όρια μας. Είτε στην δουλειά μας, είτε στην προσωπική ζωή μας. Mπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Τα όρια μπορούν να θεωρηθούν ως γραμμές που υπενθυμίζουν και λένε στους άλλους τι είναι εντάξει και τι δεν είναι εντάξει να κάνουν, σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται απέναντί ​​σας.

Ο καθορισμός ορίων σας βοηθά να αποτρέψετε την εξάντληση, το στρες, το άγχος, ακόμη και τα ψυχικά, οικονομικά και συναισθηματικά βάρη.

Δεν είναι βέβαια πάντα εύκολο να βάλεις τα όρια σου. Μπορεί να οφείλεται στο ότι είστε ο τύπος του ατόμου που φοβάται να πει «όχι» σε άλλους ή μπορεί να θέλετε να είστε πάντα εκεί για τους αγαπημένους και τους φίλους σας.

Αν και όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα κακά πράγματα, μπορεί να μην σας εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ είναι λοιπόν 6 απλές τακτικές για να βάλεις τα όρια σου- και να τα σέβονται οι άλλοι.

Τι είναι αδιαπραγμάτευτο για εσένα;

Για να πετύχετε να θέσετε όρια και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, πρέπει να καταλάβετε τι εκτιμάτε στη ζωή. Για παράδειγμα, αν εκτιμάτε τον ελεύθερο χρόνο σας, βάλτε ξεκάθαρα όρια στη δουλειά. Αν δεν θέλετε αρνητικότητα στη ζωή σας, βάλτε όρια απέναντι στους τοξικούς ανθρώπους. Είναι επίσης καλό να καταλάβετε τι σας προκαλεί άγχος, και από την άλλη τι σας φέρνει καλή ενέργεια και χαρά.

Κάνε γνωστά τα όρια σου

Εντάξει, κάνατε το βήμα #1. Αυτό που πολλοί ξεχνούν μετά είναι να τα μεταδώσουν το μήνυμα στους ανθρώπους στη ζωή τους. Ναι, είναι άβολο, αλλά θα είναι πιο εύκολο για εσάς και για τους άλλους, μόλις το κάνετε. Θυμηθείτε τι λέει η ερευνήτρια κοινωνικής ψυχολογίας Brene Brown: «Το σαφές είναι ευγενικό, το ασαφές είναι αγενές».

Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος

Το να λέτε «ναι» σε όλα όσα σας ζητούν οι άνθρωποι μπορεί να σας αφήσει με πολύ λίγη ενέργεια και χρόνο για να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Nedra Glover Tawwab, ο ορισμός «κόκκινων γραμμών» σάς επιτρέπει να ελέγχετε τι θέλετε να κάνετε με τον χρόνο σας. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Θυμήσου και το άρθρο: «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις.

Μάθετε να λέτε «όχι»

Όταν πρέπει να απαλλαγείτε από το άγχος και να χαλαρώσετε, τα «όχι» μπορεί να είναι… ο καλύτερος φίλος σας. Σε περιόδους που αισθάνεστε πιεσμένοι να πείτε «ναι» σε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εργασία ή την ζωή σας γενικότερα, μη διστάσετε να φύγετε ή να παραθέσετε την άρνησή σας. Να θυμάστε ότι όταν βάζετε όρια και υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό να τηρείτε την απόφασή σας. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

Δεν χρειάζεται να απαντάς στα αιτήματα αμέσως

Σε περιπτώσεις που οι άνθρωποι μας ζητούν χάρες, μερικές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε άμεσα διαθέσιμοι. Νιώθουμε ότι πρέπει να απαντήσουμε αμέσως. Αλλά το να νιώθεις έτσι είναι αντιπαραγωγικό και δεν σε βοηθά να βάλεις όρια. Αντίθετα, αναγνωρίστε ότι πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε πραγματικά το Χ αίτημα και να αποφασίσετε εάν είστε ανοιχτοί σε αυτό ή όχι.

Κράτα τα όρια σου σταθερά

Μόλις καθορίσετε τα όριά σας, οι άλλοι – και εσείς – θα πρέπει να τα τηρήσετε. Θα δημιουργηθεί σύγχυση εάν σπάσετε τα δικά σας όρια ή αφήσετε άλλους να το κάνουν από καιρό σε καιρό. Να είσαι συνεπής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =