αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι έξυπνοι τρόποι για να αποφύγεις ανθρώπους που δεν συμπαθείς

Έξι έξυπνοι τρόποι για να αποφύγεις ανθρώπους που δεν συμπαθείς

Δεν είναι η καλύτερη λύση για να αποφεύγεις όλες τις αντιπαραθέσεις, αλλά έρχεται μια στιγμή που πρέπει να μάθεις πώς να αγνοείς κάποιους ανθρώπους με ευγενικό τρόπο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να αγνοήσετε τους ανθρώπους σε ορισμένες καταστάσεις. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση, τη σοβαρότητα του προβλήματος και το πόσο κοντά είστε με το άλλο άτομο.

Ναι, κάποιες διαφωνίες μπορεί να είναι… δημιουργικές. Αλλά η διατήρηση μιας διαφωνίας χωρίς να βρεθεί μια λύση, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να είναι πιο επιζήμια.

Μερικές φορές απλά πρέπει να βρείτε έναν έξυπνο τρόπο για να μείνετε μακριά από κάποιους ανθρώπους, ειδικά αυτούς που πλέον δεν συμπαθείτε. Εδώ είναι 5+1 έξυπνοι τρόποι.

1# Κάνε τα σωστα… unfollow στα social media

Τα social media παίζουν πλέον βασικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Αν λοιπόν θες να αποφύγεις ένα άτομο που δεν συμπαθείς, είναι σημαντικό να ξεκόψετε… στα social media. Ένα unfollow ή unfriend μπορεί να είναι χρήσιμο, έτσι ώστε να μην βλέπεις τις δημοσιεύσεις του με κάθε scroll που κάνεις. Ούτε αυτός τις δικές σου. Και φυσικά να μην μπορεί να σε βρει εύκολα με κάποιο μήνυμα στο inbox.

2# Λιγότερες αλληλεπιδράσεις στην πραγματική ζωή

Το να μάθετε πώς να αγνοείτε κάποιον με ωραίο τρόπο μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να περιορίσετε το πόσο συχνά βρίσκεστε πρόσωπο με πρόσωπο με αυτό το άτομο. Εάν είστε θυμωμένοι μαζί του, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά όσο το δυνατόν περισσότερο, ή τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε, ειδικά αν εργάζεστε μαζί ή πηγαίνετε στο ίδιο πανεπιστήμιο.

3# Μάθε το πρόγραμμα του άλλου

Εδώ είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε τις συναντήσεις με το άτομο που θέλετε να αποφύγετε. Εάν ξέρεις πού θα βρίσκεται, τότε μπορείς να βεβαιωθείς ότι… δεν θα είσαι ακριβώς εκεί. Το να βρίσκεστε σε αντίθετα μέρη σας βοηθά να αγνοήσετε έξυπνα κάποιον χωρίς να πληγώσετε τα συναισθήματά του ή να δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα.

4# Μην κάνεις αναλυτικές συζητήσεις

Αν βρεθείτε στην ίδια παρέα, μπορείτε ακόμα να αγνοήσετε το άτομο που δεν συμπαθείτε, κατά κάποιον τρόπο. Όταν κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου, μερικές φορές προσπαθεί να υποκινήσει έναν καυγά. Διατηρώντας τις απαντήσεις σας σύντομες, μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες αντιπαραθέσεις και ουσιαστικά να απομακρυνθείτε με αξιοπρέπεια.

5# Απόφυγε την οπτική επαφή

Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Αν δείτε κάποιον που δεν συμπαθείτε, πιθανότατα θα θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες αλληλεπιδράσεις μαζί του. Εάν κάνετε οπτική επαφή με αυτό το άτομο, θα το εκλάβει… ως πρόσκληση για συζήτηση. Το να μην κάνεις οπτική επαφή θα δημιουργήσει ένα αόρατο εμπόδιο που μπορεί να κατανοήσει. Θα δει ότι θέλεις να μείνεις μόνος εκείνη τη στιγμή.

5# Επικοινωνία… μέσω τρίτων

Ας υποθέσουμε ότι είστε στο ίδιο τμήμα στο γραφείο ή στην ίδια ομάδα εργασίας στη σχολή. Τι μπορείς να κάνεις εδώ; Λοιπόν, για να αγνοήσεις κάποιον σε μία τέτοια περίπτωση ξεκίνα να στέλνεις μηνύματα μέσω άλλων. Έτσι ώστε να μην έρχεσαι σε άμεση επαφή με το επίμαχο άτομο. Τα μηνύματα σου θα φτάνουν στον άλλο, αλλά εξ αποστάσεως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =