αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Έξι συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να σε κάνει χαρούμενο στη ζωή; Ίσως το να γίνεις πλούσιος και διάσημος; Πολλοί πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Σίγουρα, τα χρήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αγοράσετε πράγματα και εμπειρίες, και σας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αλλά αν κοιτάξετε τη ζωή σας αυτή τη στιγμή, πού βρίσκεστε, τι έχετε, ίσως βρείτε τρόπους να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν βάλει στην ζωή τους κάποια «συστατικά» και έτσι είναι πιο ευτυχισμένοι. Εδώ θα δούμε λοιπόν 6 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις).

1. Δεν θεωρούν τίποτα δεδομένο

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι στη ζωή σας είναι να σταματήσετε να θεωρείτε αυτό που ήδη έχετε ως δεδομένο. Το Harvard Health Blog λέει ότι «η ευγνωμοσύνη συνδέεται έντονα και σταθερά με μεγαλύτερη ευτυχία». Μια σημαντική διαφορά μεταξύ ευτυχισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων είναι η ικανότητα να εκτιμούν αυτό που έχουν.

2. Είναι ευέλικτοι

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι άκαμπτοι και δεν ακολουθούν μια αυστηρή ρουτίνα. Το να ξυπνάτε στις 5 το πρωί για να δουλέψετε για το βιβλίο σας μπορεί να ακούγεται σαν ένας φιλόδοξος στόχος που θα σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά αν είστε κάποιος που προτιμά να κοιμάται μέχρι τις 10 το πρωί, δεν σε ικανοποιεί. Σύμφωνα με το Psychology Today, ένα βασικό συστατικό των ευτυχισμένων ανθρώπων είναι η «ψυχολογική ευελιξία». Αυτό είναι «διανοητική μετατόπιση μεταξύ ευχαρίστησης και πόνου, η ικανότητα τροποποίησης της συμπεριφοράς ώστε να ταιριάζει με τις απαιτήσεις μιας κατάστασης».

3. Έχουν περιέργεια

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπούν να μαθαίνουν για τον εαυτό τους, τον κόσμο γύρω τους, και τους ανθρώπους στη ζωή τους. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω από όσες θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ποτέ, αλλά η αναζήτηση της γνώσης είναι σίγουρα αυτή που θα φέρει ευτυχία στη ζωή σας. Οι περίεργοι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις, διαβάζουν περισσότερα και, κάνοντας έτσι, διευρύνουν σημαντικά τους ορίζοντές τους. Οι περίεργοι άνθρωποι ‘συνδέονται’ με άλλους σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων αγνώστων ατόμων. Κάνουν ερωτήσεις, μετά ακούν ενεργά και απορροφούν τις πληροφορίες, αντί να περιμένουν απλώς τη σειρά τους για να μιλήσουν

4. Διασκεδάζουν

Το «παιχνίδι» δεν σταματά όταν είμαστε παιδιά. Το «παιχνίδι» είναι απαραίτητο για τις κοινωνικές μας δεξιότητες, την προσαρμοστικότητα, την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και πολλά άλλα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για το απροσδόκητο, βρίσκουμε νέες λύσεις και διατηρούμε την αισιοδοξία μας.

5. Δοκιμάζουν νέα πράγματα

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βγείτε έξω και να γνωρίσετε τον κόσμο γύρω σας. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ… στην αυλή σας. Δοκιμάστε κάτι νέο και δείτε τον εαυτό σας να είναι πιο ευτυχισμένος. Ο ψυχολόγος Rich Walker του Winston-Salem State University εξέτασε πάνω από 500 ημερολόγια και 30.000 αναμνήσεις γεγονότων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια ποικιλία διαφορετικών εμπειριών είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν θετικά συναισθήματα και να ελαχιστοποιήσουν τα αρνητικά.

6. Δεν ζουν τη ζωή… περιμένοντας

Το βλεπουμε και στην Ελλάδα: Πολλοί άνθρωποι περιμένουν για να γίνουν χαρούμενοι… τον επόμενο μήνα, το επόμενο καλοκαίρι, τον επόμενο χρόνο, μετά τα Χριστούγεννα, μετά το Πάσχα. Αν είσαι το είδος του ανθρώπου που βρίσκει την ευτυχία μόνο στο ‘next thing’ (το επόμενο ταξίδι, την επόμενη δουλειά, την επόμενη φορά που θα δεις τους φίλους σου, το επόμενο ορόσημο στη ζωή σου), δεν πρόκειται ποτέ να βρεις γαλήνη στη ζωή σου. Διότι ακόμη και όταν η ζωή σας είναι στα καλύτερά της, πάντα θα εστιάζετε στο τι θα ακολουθήσει. Αυτό το είδος νοοτροπίας είναι επιζήμιο για τα πράγματα που ήδη έχετε αυτήν τη στιγμή. Αντίθετα, οι χαρούμενοι άνθρωποι κοιτάζουν αυτό που έχουν τώρα. Χαίρονται για οτιδήποτε συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ζωή τους, και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν θα ήταν απλώς ένα μπόνους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 1 =