αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έκανα πρακτική στους New York Times. Και να πως ήταν η εμπειρία μου»: Μιλά ένας software engineer

«Έκανα πρακτική στους New York Times. Και να πως ήταν η εμπειρία μου»: Μιλά ένας software engineer

Οι New York Times, είναι μια ιστορική εφημερίδα. Μετρά 166 χρόνια ζωής και συνολικά 122 βραβείο Πούλιτζερ- τα περισσότερα από κάθε άλλη εφημερίδα. Είναι στο μυαλό των περισσοτέρων αναγνωστών, ως ένα έντυπο που παράγει ποιοτική ενημέρωση, ενώ τα ρεπορτάζ που φιλοξενεί θεωρούνται ιδιαίτερα έγκυρα.

Φτάνοντας στο σήμερα, όπως όλες η εφημερίδες, οι New York Times ήρθαν αντιμέτωποι με τα προβλήματα της νέας εποχής. Το χαρτί χάνει τη δύναμη του, τη στιγμή που το digital ανεβαίνει. Ωστόσο, ο ειδησεογραφικό γίγαντας, έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αρκετά καλά. Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο. Αφού το brand κοιτά να αλιεύσει τα καλύτερα νέα ταλέντα που υπάρχουν στην αγορά. Κάπως έτσι, πήγε στην εφημερίδα ο Daniel Kao, για να κάνει την πρακτική του. Ένας από τους software engineer, με τη βοήθεια των οποίων χτίζεται το νέο «πρόσωπο» των New York Times. Σήμερα δουλεύει ακόμα εκεί- πλέον ως κανονικός εργαζόμενος.

Έχουμε ξανά πει: Οι μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού, σέβονται τους «πρακτικάριους» και προσλαμβάνουν πολλούς από αυτούς κανονικά, μετά το πέρας της πρακτικής. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Daniel Kao, μιλώντας στο αμερικανικό FastCompany.com, παρέθεσε την εμπειρία του, από την πρακτική του στη διάσημη εφημερίδα.

«Ξεκίνησα την πρακτική άσκηση διάρκειας 10 εβδομάδων στις 3 Ιουλίου 2016» λέει ο ίδιος. Στο τμήμα των ειδήσεων, ως front-end developer για την home page του site των ΝΥΤ. Πήγε εκεί απλά με ένα βιογραφικό. Το οποίο έδωσε σε άνθρωπο της εταιρίας, ο οποίος είχε πάει στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε ο 22χρονος νέος, για να κάνει μια ενημερωτική ομιλία και να συλλέξει βιογραφικά. Μάλιστα, ο Daniel Kao είχε δώσει βιογραφικά και σε άλλες εταιρίες, αλλά τελικά επέλεξε τους NYT.

«Η διαδικασία συνέντευξης στους NYT, ήταν η πιο σύντομη, επαγγελματική και φιλική από όσες είχα κάνει εκείνη την περίοδο», σημειώνει ο Daniel Kao.

Αποτελούνταν από δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις, στις οποίες του έκαναν κάποιες τεχνικές ερωτήσεις πάνω στο αντικείμενο του. Έτσι από τη στιγμή που ο ίδιος έδωσε το «οκ» πολύ γρήγορα βρέθηκε στους New York Times. Όπως λέει, τον ενδιέφερε πολύ το πεδίο των ΜΜΕ.

«Ως προγραμματιστής στους Times, είσαι το όχημα με το οποίο το newsroom μεταφέρεις τις ειδήσεις στους αναγνώστες» τονίζει ο ίδιος. Και υπογραμμίζει ότι οι ασκούμενοι στην εφημερίδα, αντιμετωπίζονται το ίδιο με τον οποιονδήποτε νέο εργαζόμενο έρχεται εκεί. «Η μέση δουλειά μου, έμοιαζε με αυτή των υπολοίπων συναδέλφων μου» εξηγεί.

Η ημέρα ξεκινούσε συνήθως με μια παρουσίαση του τι έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι. Και μετά ακολουθούσε δουλειά, συναντήσεις και ανάπτυξη του εκάστοτε project. Όπως παρατήρησε ο ίδιος, κανείς από τους ανθρώπους στο τεχνολογικό τμήμα (στο οποίο ζούσε κάθε ημέρα), δεν φοβόταν να ζητήσει βοήθεια ή να συνεργαστεί με κάποιον άλλο.

Όσο για την καλύτερη εμπειρία του κατά την διάρκεια της πρακτικής; Ο 22χρονος παραθέτει ένα project, που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι μεγάλες εταιρίες βάζουν τους ασκούμενους να δουλέψουν πάνω σε πραγματικά προϊόντα και τα βλέπουν να βγαίνουν στην αγορά.

«Συνεργάστηκα με έναν designer για να δημιουργήσουμε και να λανσάρουμε ένα νέο μοντέλο για τη home page του σάιτ. Μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι έγραφα κώδικα που θα επηρέαζε άμεσα το www.nytimes.com» λέει χαρακτηριστικά ο Daniel Kao.

Και συνεχίζει: «Αυτό αργότερα έγινε μια νέα mobile homepage και σύντομα θα γίνει μια homepage και για το desktop». Σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής, είχε επίσης την ευκαιρία να ακούσει ομιλίες στελεχών της εταιρίας, οι οποίοι τους μετέφεραν το πως είναι να εργάζεσαι εκεί. Περιγράφοντας τους, όλες τις οπτικές. Μόλις 1 μήνα μετά το τέλος της πρακτικής, ο Daniel Kao επέστρεψε στο ίδιο γραφείο, στην ίδια ομάδα που ήταν και πριν. Αφού οι NYT τον προσέλαβαν ως full time εργαζόμενο.

Τώρα, ο ίδιος δίνει 3 συμβουλές σε όσους θα ήθελαν να κάνουν μια πρακτική στην ιστορική εφημερίδα: Γνωρίστε τι σας ενδιαφέρει και τι θέλετε από μια πρακτική. Έχετε ανοιχτό μυαλό και έντονη επιθυμία για να μάθετε πράγματα- κάντε πολλές ερωτήσεις και μη φοβάστε τους χαζούς. Τέλος, να είστε καλοί σε αυτό που κάνετε και ακόμα καλύτεροι μέσα σε μια ομάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =