αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μπορείς να βγάλεις χρήματα με αυτούς τους 3 τρόπους. Ξεκινώντας με μηδέν μπάτζετ»: Εξηγεί ένας 39χρονος που βγάζει 160.000 δολάρια τον μήνα

«Μπορείς να βγάλεις χρήματα με αυτούς τους 3 τρόπους. Ξεκινώντας με μηδέν μπάτζετ»: Εξηγεί ένας 39χρονος που βγάζει 160.000 δολάρια τον μήνα

Για τον Graham Cochrane έχουμε ξανά μιλήσει παλαιότερα εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται έναν άνθρωπο που απολύθηκε από τη δουλειά του το 2009, αλλά στην συνέχεια κατάφερε να βρει ένα διαφορετικό μονοπάτι.

«Μεγαλώνοντας, μου άρεσε η μουσική και είχα βάλει στόχο να γίνω μουσικός full-time. Ακολούθησα το όνειρό μου με πρακτικό τρόπο — να εργάζομαι σε μια εταιρική δουλειά 9-to-5 ως audio engineer και να αναπτύσσω παράλληλα μια επιχείρηση ως ανεξάρτητος παραγωγός μουσικής, για καλλιτέχνες» έχει πει ο ίδιος. Αλλά η συνέχεια της ιστορία του ήταν απρόβλεπτη: «Το 2009, σε ηλικία 26 ετών, έχασα τη δουλειά μου και αποφάσισα να ασχοληθώ με την επιχείρηση παραγωγής μου full-time».

«Αυτό άλλαξε τα πάντα. Σήμερα, εργάζομαι μόνο πέντε ώρες την εβδομάδα και βγάζω περίπου 160.000 $ το μήνα τρέχοντας το blog μου και την business coaching εταιρία μου» λέει τώρα ο 39χρονος στο CNBC.

Ο ίδιος παραθέτει 3 business δραστηριότητες που μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα με μηδέν ευρώ. Και σταδιακά να έχεις έσοδα.

1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες

Υπάρχει κάτι για το οποίο οι φίλοι σας πάντα σας ζητούν βοήθεια; «Ένας από τους πελάτες μου διδάσκει στους ανθρώπους πώς να επισκευάζουν μοτοσυκλέτες στο σπίτι. Ένας άλλος ηχογραφεί την προφορά αγγλικών λέξεων για να βοηθήσει Ιάπωνες», λέει.

Το κλειδί είναι να απευθυνθείτε στο υπάρχον δίκτυό σας: “Προσφέρω one-on-one coaching slots για [Χ ομάδα ατόμων] που δυσκολεύονται με [Ψ ανησυχίες] και θέλουν να επιτύχουν [Ζ αποτελέσματα]”.

Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο για να συναντηθείτε με πελάτες μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης. Συζητήστε τα ”σημεία πόνου” τους και καθοδηγήστε τους πώς να προχωρήσουν.

Με τον καιρό, θα αναπτύξετε ένα πλάνο με βάση τα προβλήματα που βλέπετε πιο συχνά. Αυξήστε τη βάση πελατών σας ζητώντας από τους πελάτες να σας συστήνουν αλλού, αν γνωρίζουν άτομο με παρόμοια προβλήματα. Δημοσιεύστε μαρτυρίες πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπό σας.

2. Μπες στον κόσμο των freelancers

Είτε πρόκειται για graphic design είτε για επεξεργασία βίντεο, πολλοί ιστότοποι πλέον διευκολύνουν την προώθηση των επαγγελματικών σας υπηρεσιών. Στο Fiverr ή στο UpWork, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ, να αναφέρετε τις υπηρεσίες σας και να σας ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι.

Για να ξεχωρίσετε, να είστε συγκεκριμένοι με αυτά που μπορείτε να προσφέρετε. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας επεξεργασίας YouTube βίντεο μακράς μορφής, μπορεί να έχει λιγότερο ανταγωνισμό από ένα γενικό επαγγελματία επεξεργασίας βίντεο.

Στείλτε επίσης email σε πρώην πελάτες, εργοδότες και φίλους. Πείτε τους ποιες υπηρεσίες παρέχετε και ότι θα θέλατε να προσφέρετε έκπτωση σε φίλους και συγγενείς.

Σε αυτό το μονοπάτι έχουν μπει και πολλοί Έλληνες. Θυμήσου την συνέντευξη: «Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας.

3. Δημιουργός περιεχομένου

Ως δημιουργός περιεχομένου, υπάρχουν τέσσερις βασικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα:

-Έσοδα από διαφημίσεις
-Έσοδα από Affiliate
-Sponsored posts και συμφωνίες με brands
-Πώληση ψηφιακού υλικού στο κοινό σας

Δημιουργήστε περιεχόμενο για ένα εξειδικευμένο θέμα για το οποίο γνωρίζετε πολλά. Μπορείτε να ποστάρετε σε accounts που έχετε ήδη για να αξιοποιήσετε το υπάρχον δίκτυό σας.

«Το YouTube είναι η αγαπημένη μου πλατφόρμα για αρχή επειδή έχει μια προηγμένη λειτουργία αναζήτησης που κάνει το περιεχόμενο πιο ανιχνεύσιμο. Δεν χρειάζεστε εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους. Για να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα συνεργατών του YouTube και να κερδίσετε χρήματα από διαφημίσεις, χρειάζεστε μόνο 1.000 συνδρομητές και είτε 4.000 ώρες παρακολούθησης σε 12 μήνες είτε 10 εκατομμύρια προβολές YouTube Shorts», λέει ο 39χρονος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 10 =