αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 38χρονος απολύθηκε από την δουλειά του και τώρα βγάζει 160.000 δολάρια τον μήνα. «Δουλεύω μόνο 5 ώρες την εβδομάδα» λέει

Αυτός ο 38χρονος απολύθηκε από την δουλειά του και τώρα βγάζει 160.000 δολάρια τον μήνα. «Δουλεύω μόνο 5 ώρες την εβδομάδα» λέει

Μια σοφή φράση λέει: Δεν έχει σημασία -μόνο- τι σου συμβαίνει. Αλλά πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Graham Cochrane. «Μεγαλώνοντας, μου άρεσε η μουσική και είχα βάλει στόχο να γίνω μουσικός full-time. Ακολούθησα το όνειρό μου με πρακτικό τρόπο — να εργάζομαι σε μια εταιρική δουλειά 9-to-5 ως audio engineer και να αναπτύσσω παράλληλα μια επιχείρηση ως ανεξάρτητος παραγωγός μουσικής, για καλλιτέχνες» σημειώνει ο ίδιος στο CNBC.

Αλλά η συνέχεια της ιστορία του ήταν απρόβλεπτη: «Το 2009, σε ηλικία 26 ετών, έχασα τη δουλειά μου και αποφάσισα να ασχοληθώ με την επιχείρηση παραγωγής μου full-time».

«Ωστόσο, παλεύαμε ακόμα να τα βγάλουμε πέρα. Έβγαζα μεταξύ 800 και 1.000 δολάρια το μήνα, ενώ η γυναίκα μου κέρδιζε μεταξύ 500 και 1.000 δολάρια το μήνα ως φωτογράφος. Πέρα από το εισόδημά μας ως freelancers, ζούσαμε από τις αποταμιεύσεις μας και τα κουπόνια τροφίμων. Γίναμε και νέοι γονείς. Τότε ήταν που οι οικονομικές πιέσεις άρχισαν πραγματικά να μας χτυπούν» εξηγεί ο 38χρονος.

https://i0.wp.com/www.recordingrevolution.com/wp-content/uploads/2014/05/Graham-Cochrane_The-Recording-Revolution42_-contrast-800-2.jpg?fit=800%2C533&ssl=1

Τι έκανε για να αντιμετωπίσει αυτό την κατάσταση; Μέσα στο ίδιο έτος ξεκίνησε ένα blog. «Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα μουσικό blog – The Recording Revolution – από την απελπισία μου να βγάλω περισσότερα χρήματα. Σκέφτηκα ότι η παρουσία μου στο διαδίκτυο θα με βοηθούσε να αποκτήσω περισσότερους πελάτες» θυμάται.

Το πείραμα πέτυχε. «Μου πήρε λίγο χρόνο για να μάθω πώς να το μετατρέψω σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Φτάνοντας στο 2022, κερδίζω περισσότερα χρήματα από τις διαδικτυακές μου επιχειρήσεις από ό,τι έκανα ποτέ ως παραγωγός», λέει ο ίδιος.

«Μόνο του το Recording Revolution βγάζει 40.000 $ το μήνα. Επίσης, βγάζω 120.000 $ το μήνα σε ακαθάριστες πωλήσεις μέσω της online coaching εταιρίας μου, η οποία διδάσκει στους πελάτες τι ακριβώς έκανα για να πετύχει το The Recording Revolution», εξηγεί ο Graham Cochrane.

Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι όλα αυτά περιλαμβάνουν… αμέτρητες ώρες εργασίας, η πραγματικότητα εδώ είναι κάπως διαφορετική. Όπως υποστηρίζει ο Graham Cochrane, «στα 38 μου, πέτυχα κάτι απίστευτο: Με τις δύο επιχειρήσεις μου, εργάζομαι μόνο πέντε ώρες την εβδομάδα τώρα, και περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου με την οικογένειά μου».

Ο ίδιος όταν ξεκίνησε το blog του ανέβαζε 3 άρθρα την εβδομάδα, ενώ πόσταρε και ένα βίντεο στο YouTube κανάλι του. «Μοιράστηκα γρήγορες, step-by-step οδηγίες για διαφορετικές τεχνικές ηχογράφησης και μοντάζ, μαζί με κριτικές προϊόντων και συνεντεύξεις με μουσικούς και παραγωγούς» εξηγεί.

«Τον πρώτο μου χρόνο στο YouTube, είδα τις ημερήσιες προβολές μου από περίπου 60 προβολές την ημέρα να φτάνουν στις 2.000 την ημέρα. Καθώς το κοινό μου μεγάλωνε, είδα την ευκαιρία να δημιουργήσω έσοδα από το περιεχόμενό μου. Αρχικά, έβγαζα 200 έως 1.000 $ το μήνα μέσω video sponsorships και ad revenue. Για να επιτύχω αυτές τις συμφωνίες, δημιούργησα ένα press kit για να παραθέτω την επισκεψιμότητα του blog μου και τα δημογραφικά στοιχεία των αναγνωστών μου, και το έστειλα σε brands που θα τους ενδιέφερε το κοινό μου. Τους πρόσφερα τοποθετήσεις στα βίντεό μου στο YouTube ή διαφημιστικά banners στο blog μου» σημειώνει.

Ωστόσο, η εκτόξευση ήρθε αργότερα, με μία διαφορετική κίνηση. «Tο 2010, βρήκα το κλειδί για μια πιο προσοδοφόρα επιχείρηση: Εφτιαξα και λάνσαρα τα δικά μου ψηφιακά προϊόντα, όπως eBooks ή διαδικτυακά μαθήματα, που διδάσκουν στους ανθρώπους πολύτιμες δεξιότητες που απέκτησα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου», λέει ο Graham.

Όπως εξηγεί, σήμερα πουλάει δεκάδες online μαθήματα με τιμές που κυμαίνονται από $67 έως $397.

«Αυτήν τη στιγμή, περίπου 2.800 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν τα coaching products μου. Ο στόχος είναι να τους βοηθήσω να αναπτύξουν μια διαδικτυακή επιχείρηση ενώ εργάζονται λιγότερες ώρες», καταλήγει.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 10 =