αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑVagelitsa’s: Μια startup στο πεδίο του φαγητού, η οποία αναπτύσσεται μέσα στην κρίση. Και χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση

Vagelitsa’s: Μια startup στο πεδίο του φαγητού, η οποία αναπτύσσεται μέσα στην κρίση. Και χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση

Το Vagelitsa’s προτού ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του στο Κολωνάκι εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημα του στην περιοχή του Χαλανδρίου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Vagelitsa’s είναι ένα ιδιαίτερο delivery food store με καινοτόμο σύστημα online παραγγελιών αλλά και φυσικά καταστήματα.

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Vagelitsa’s συνδυάζει επιτυχώς παραδοσιακούς τρόπους ανάπτυξης μαζί με καινοτομία. Έχοντας ρεαλιστικό πλάνο με ορίζοντα μακροπρόθεσμης λειτουργίας, αποκλειστικά με ιδία κεφάλαια, χωρίς ενέσεις ρευστότητας και χρηματοδότησης, έχει καταφέρει ταχεία ανάπτυξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το προϊόν

Φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό με υψηλά στάνταρ ποιότητας και ανταγωνιστικές τιμές γευμάτων.

Ιδιαίτερη επιτυχία γνωρίζει το brand “Salad Jar©” (σαλάτες σε βάζο) που αποκλειστικά έχει εισάγει το Vagelitsa’s στην ελληνική αγορά. Το concept του Vagelitsa’s συμπληρώνουν οι παραδοσιακές “Πίτες της Πεθεράς©” με χειροποίητο φύλλο.

Η καινοτομία

Η ομάδα του Vagelitsa’s, για την διαχείριση των φυσικών καταστημάτων και του online shop, έχει αναπτύξει καινοτόμο λογισμικό. Σε συνδυασμό με τελευταίας τεχνολογίας hardware (gps trackers, bluetooth beacons, heating pads) εξελίσσει όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση:

-των παραγγελιών,
-της αποθήκης,
-των διανομέων,
-του marketing και
-της διανομής.

Ανάπτυξη

Το πλάνο ανάπτυξης του Vagelitsa’s περιλαμβάνει την επέκταση με επιπλέον φυσικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για τα νέα σημεία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορα το σύστημα δικαιόχρησης (franchise). Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο συμμετοχής angel investors στο κομμάτι της καινοτομίας (startup).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =