αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σωτήρια tips για να δουλεύεις από το σπίτι μέσα στην καραντίνα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερα σωτήρια tips για να δουλεύεις από το σπίτι μέσα στην καραντίνα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι πλέον επίσημο. Η Ελλάδα μπαίνει πάλι σε γενικό lockdown, από το ερχόμενο Σαββάτο στις 6:00 το πρωί. Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που θα βγουν σε αναστολή. Αλλά στην digital εποχή που ζούμε, πολλοί είναι και αυτοί που θα συνεχίσουν να δουλεύουν remote από τα σπίτια τους.

Ένα ευέλικτο μοντέλο, που μπορεί… να σε βολέψει. Αρκεί να κινηθείς σωστά.

Όπως έχουμε ξανά πει, το It’s Possible δουλεύει με remote τρόπο από την αρχή της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2016. Ένα μοντέλο που μπορεί να μοιάζει… ονειρικό, ωστόσο είναι χρήσιμο να εφαρμόζεις κάποιους κανόνες για να είσαι παραγωγικός. Και φυσικά για να αποφύγεις το burnout. Εδώ είναι 4 απλά tips.

1# Έχε ένα δικό σου χώρο: Το ότι θα δουλέψεις στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο σαλόνι όλη ημέρα, με ανοιχτή την τηλεόραση. Ούτε μέσα στην κουζίνα. Φρόντισε να έχεις έναν δικό σου χώρο (με πόρτα που κλείνει κατά προτίμηση). Και ένα γραφείο μέσα εκεί. Μην επιλέγεις να εργαστείς πάνω σε καναπέδες ή κρεβάτια.

2# Βάλε χρονικά όρια: Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουν αρκετοί νέοι επιχειρηματίες και freelancers. Ξεκινούν να δουλεύουν το πρωί και καταλήγουν… να δουλεύουν μέχρι το βράδυ. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάποιος πάνω από το κεφάλι τους, και επειδή δεν υπάρχει η αίσθηση του γραφείου. Βρες ποιες ώρες είσαι πιο παραγωγικός, είτε πρωί είτε βράδυ, και φτιάξε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα εργαστείς. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει ζωή… και εκτός δουλειάς. Ακόμα και αν δουλεύεις ως remote υπάλληλος για μια εταιρία, βάλε χρονικά όρια. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι online 24/7.

3# Κάνε διαλείμματα: Ουσιαστικά είναι κομμάτι του προηγούμενου tip. Μην δουλεύεις σερί για πολλές ώρες. Το μυαλό σου σύντομα θα κουραστεί και μετά δεν θα είσαι παραγωγικός. Φρόντισε να κάνεις συχνά διαλείμματα. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να εργάζονται σε εξοντωτικούς ρυθμούς π.χ. για 2 ημέρες- ειδικά αν εργάζονται σε ένα δικό τους project. Ξεχνώντας ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από έναν «μαραθώνιο» και όχι από ένα μικρό σπρίντ. Αν πας να το κάνεις αυτό, το πιο πιθανό είναι να είσαι εξαντλημένος μετά τις πρώτες 2 ημέρες και να μην μπορείς να εργαστείς.

4# Φόρα «κανονικά ρούχα». Πολλοί κάνουν ένα λάθος: Δουλεύουν από το σπίτι φορώντας μόνιμα τις πιτζάμες τους. Τώρα μέσα στο lockdown μπορεί αυτό να γίνει ακόμα πιο έντονο και να σε… παρασύρει. Σύμφωνα με έρευνα των New York Times, οι άνθρωποι που είναι ντυμένοι business είναι τελικά πιο αποδοτικοί, από αυτούς που δουλεύουν και κάνουν επαγγελματικά τηλέφωνα φορώντας τις πιτζάμες τους. Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά τα επαγγελματικά ρούχα μπορούν να σε βάλουν σε επαγγελματικό mood.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =