αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ζεις τη ζωή… που θέλουν οι άλλοι

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ζεις τη ζωή… που θέλουν οι άλλοι

Νιώσατε ποτέ ότι ζείτε την ζωή σας μέσα στα πλαίσια… που θέλουν οι άλλοι;

Δεν είσαι ο μόνος. Σε όλους έχει τύχει. Είναι σα να ξυπνάς κάθε ημέρα και να νιώθεις ότι είσαι κομπάρσος στην ταινία κάποιου άλλου.

Είναι σαν να φοράς ρούχα που δεν σου ταιριάζουν πια. Σε τσιμπάνε και σε δυσκολεύουν, υπενθυμίζοντάς σου ότι κάτι δεν πάει καλά. Πιθανότατα αισθάνεστε αυτή την εσωτερική φωνή που ψιθυρίζει, «Αυτός δεν είσαι εσύ».

Εδώ είναι λοιπόν 4 σημάδια που δείχνουν ότι ζεις τη ζωή… που θέλουν οι άλλοι.

Κολλημένος στη ρουτίνα

Συχνά νιώθουμε άνετα στις καθημερινές μας συνήθειες. Σαν ένα άνετο, φορεμένο πουλόβερ.

Είναι πιθανό όμως ότι από ένα σημείο και μετά θα νιώθεις σαν να είσαι μέσα σε ένα κλουβί.

Η ανησυχία σας είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή σας λαχταρά για κάτι περισσότερο – κάτι πέρα από τη ζωή που έχετε δεσμευτεί να έχετε.

Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η ρουτίνα αλλά ότι η ρουτίνα σας δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με αυτό που γίνεστε.

Τι μπορείτε να κάνετε; Ξεκινήστε ανακινώντας λίγο τα πράγματα. Αναδιοργανώστε την ημέρα σας για να συμπεριλάβετε ένα πράγμα που σας ενθουσιάζει πραγματικά, ακόμα κι αν είναι μόνο για 15 λεπτά.

Οι επιτυχίες σας φαίνονται σαν να μην είναι δικές σας

Η επίτευξη ορόσημων, είτε πρόκειται για προαγωγές καριέρας, πτυχία ή καταστάσεις σχέσεων, θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις πιο δυνατός. Αν κάθε «επιτυχία» φαίνεται όλο και πιο κούφια, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν η επιτυχία δεν σε ανεβάζει, είναι συχνά επειδή ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις προσδοκίες κάποιου άλλου, όχι με τις δικές σου.

Ο εσωτερικός σας εαυτός λαχταρά για αναγνώριση και επιτεύγματα που «συνδέονται» με αυτό που πραγματικά είστε.

Το πρώτο βήμα για να ανακτήσετε την αίσθηση της ολοκλήρωσης είναι να επαναξιολογήσετε τι σημαίνει επιτυχία για εσάς προσωπικά. Ξεχάστε τους ορισμούς των άλλων.

Ποια είναι τα πάθη σου; Τι σας κάνει να σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί;

Μόλις αποκτήσετε αυτή τη σαφήνεια, θέστε στόχους που είναι πραγματικά δικοί σας.

Οι σχέσεις σας δεν είναι ικανοποιητικές

Μερικές φορές, μπορεί να είμαστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο και να νιώθουμε εντελώς μόνοι. Ακόμα κι αν με αυτά τα άτομα είχες κάποτε μια βαθύτερη σύνδεση.

Ίσως αρχίσετε να παρατηρείτε ότι οι συζητήσεις με συγκεκριμένα άτομα σας κάνουν να νιώθετε συναισθηματικά εξουθενωμένοι επειδή προσπαθείτε συνεχώς να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τους.

Αυτή η συναισθηματική επιβάρυνση σας κάνει να φοβάστε τις κοινωνικές εκδηλώσεις ή τον χρόνο που περνάτε ένας προς έναν με αυτά τα άτομα.

Αυτή είναι η συμβουλή μου: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τις σχέσεις σας. Δεν χρειάζεται να κόψετε αμέσως τους δεσμούς, αλλά σκεφτείτε να θέσετε όρια. Εκφράστε τα συναισθήματά σας και την ανάγκη σας για χώρο για να γίνει το άτομο που θέλετε να γίνετε. Και μην φοβάστε να αναζητήσετε νέες σχέσεις, αυτές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας και σας ενθαρρύνουν να είστε ο αυθεντικός εαυτός σας.

Ανησυχείτε μήπως απογοητεύσετε τους άλλους

Ίσως είσαι παγιδευμένος σε έναν ατελείωτο κύκλο προσπαθειών να μην απογοητεύσεις τους άλλους. Κάθε απόφαση που παίρνεις είναι θολωμένη από τον φόβο μήπως απογοητεύσεις κάποιον ή να πυροδοτήσεις μία σύγκρουση.

Εάν μπορείτε να έχετε απήχηση και η νούμερο ένα προτεραιότητά σας είναι να αποφύγετε τις συγκρούσεις, την απογοήτευση ή την αρνητικότητα που προέρχεται από τους άλλους, αυτό είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία.

Αυτό σημαίνει ότι κάνετε επιλογές βασισμένες στον φόβο, όχι από αγάπη ή πάθος για αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Ζείτε για την έγκριση των άλλων και όχι για τη δική σας πραγματική ευτυχία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 10 =