αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTesla στην Ελλάδα: Τα «κινέζικα» οχήματα, οι μεγάλες καθυστερήσεις και άλλες… αρνητικές εκπλήξεις

Tesla στην Ελλάδα: Τα «κινέζικα» οχήματα, οι μεγάλες καθυστερήσεις και άλλες… αρνητικές εκπλήξεις

Με πολύ ενθουσιασμό έγινε γνωστή η είδηση πριν αρκετό καιρό ότι η Tesla και τα οχήματα της «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα. Στην πράξη όμως φαίνεται ότι έχουν προκύψει και αρκετές… δυσάρεστες εκπλήξεις. Σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του newsauto.gr παρουσιάζονται μερικά από τα αρνητικά στοιχεία που έχουν προκύψει στον ερχομό της Tesla στην Ελλάδα.

Τι προκαλεί προβληματισμό: α) για το πόσο ενημερωμένοι είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να ενημερώσουν, β) στη μεγάλη λίστα των test-drive, τα οποία δεν έχουν καν  ξεκινήσει, γ) στη μεγάλη καθυστέρηση στις παραδόσεις των αυτοκίνητων που έχουν ήδη παραγγελθεί και δ) στην αλλαγή της χώρας παραγωγής των αυτοκινήτων που έρχονται στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ στην Κίνα.

Σε ότι αφορά τα test-drives η εταιρία λέει έχουν καθυστερήσει λόγω… COVID.

Το newsauto.gr έψαξε τα ΦΕΚ και δεν διαπίστωσε ωστόσο κάποια αντίστοιχη απαγόρευση από την Κυβέρνηση, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι δοκιμές αυτοκινήτων από υποψήφιους αγοραστές στην Ελλάδα, από όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός της Tesla. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορταζ, το πρόβλημα που δεν γίνονται οι δοκιμές είναι ουσιαστικά επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαραίτητες ενέργειες να βγουν πινακίδες στα αυτοκίνητα δοκιμής.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις, υποψήφιος πελάτης από την Ελλάδα που είχε παραγγείλει το Model 3, ενώ του είχε δοθεί ως τελική ημερομηνία παράδοσης μια από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, τον ενημέρωσαν τηλεφωνικά από την Tesla ότι τελικά το αυτοκίνητο μάλλον θα έρθει το Φεβρουάριο. Παράλληλα τον ενημέρωσαν ότι «τελικά το αυτοκίνητο σας δε θα κατασκευαστεί στη μονάδα παραγωγής στο Φριμοντ στην Καλιφόρνια» όπως επίσης είχε ενημερωθεί, «αλλά στη Σανγκάη, στην Κίνα…».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 16 =