αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Μαρίλη έφτιαξε ένα site με τρομακτικές ιστορίες. Τολμάς να το δεις;

Η Μαρίλη έφτιαξε ένα site με τρομακτικές ιστορίες. Τολμάς να το δεις;

Ένα σκηνικό… γύρω από την φωτιά, όπου παρέες μαζεύονται για να λένε τρομακτικές ιστορίες. Κάτι τέτοιο ήθελε να δημιουργήσει η Μαρίλη Νίκολη. Και το έκανε ιντερνετικά, έτσι ώστε η παρέα να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όλα συμβαίνουν στο creepybonfire.com. «Είναι ένας χώρος στον οποίο μαζεύονται οι λάτρεις του είδους τρόμου, μυστηρίου και true crime για να διαβάσουν καθημερινά μοναδικές ιστορίες τρόμου (εικονογραφημένες) γεμάτες ανατροπές, να λύσουν κάθε εβδομάδα γρίφους, μπλε ιστορίες, και υποθέσεις μυστηρίου βρίσκοντας στοιχεία και κατηγορώντας ενόχους. Επίσης, θα βρει αφιερώματα και απόψεις σχετικά με ταινίες και βιντεοπαιχνίδια τρόμου, μυστήρια ανα τον κόσμο, παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα, όπως και υποθέσεις εγκλημάτων» λέει η ίδια.

Τώρα μιλά στο It’s Possible και εξηγεί πως προέκυψε αυτή η ιδέα, απαντά στο ερώτημα «γιατί αρέσει στους ανθρώπους να τρομάζουν», ενώ μιλά και για το πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να έχει κάποιος ένα δικό του site.

Πως προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε ένα horror site;

Πάντα με τράβαγε κάτι στις ιστορίες, ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια τρόμου, αργότερα τα escape rooms, mystery dinners, και ότι άλλο παρόμοιο, όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου να γράφω για αυτά ή να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν σχετικό με αυτό το κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμουν κυρίως με το live streaming παίζοντας βιντεοπαιχνίδια τρόμου, στη συνέχεια δημιούργησα μία σειρά από διαδικτυακά – ζωντανά διαδραστικά Escape Rooms για live streamers. Παρ’ ότι αυτό το project πήγε πάρα πολύ καλά στο Twitch και μάλιστα το ζητούσαν και για άλλες συνεργασίες, συνειδητοποιούσα πως το περιεχόμενο αυτό “χανόταν” μετά το live stream και στο τέλος της ημέρας δεν έμενε κάτι πέρα από μία ανάμνηση.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν δικό μου “διαδικτυακό χώρο” στον οποίο θα μπορώ να δημιουργώ περιεχόμενο το οποίο ούτε θα βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα δικτύωσης, ούτε θα εξαρτάται από κανόνες και περιορισμούς των εκάστοτε πλατφορμών. Όταν σκέφτηκα “τι είδους περιεχόμενο θα ήθελα να έχει το νέο αυτό project;” η απάντηση ήταν “αυτό που με εξιτάρει περισσότερο να διαβάζω, να ακούω, να μαθαίνω, και να ασχολούμαι καθημερινά” και ήταν εύκολα το κομμάτι των ιστοριών τρόμου και μυστηρίου, αλλά με έναν διαδραστικό τρόπο και κάπως διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Ήθελα ένα website που να δημιουργήσει μία διαδικτυακή φωτιά, γύρω απ’ την οποία θα μαζευόμαστε παρέα να μοιραζόμαστε ιστορίες τρόμου, να λύνουμε τρομακτικούς γρίφους και να ανταλλάζουμε απόψεις σχετικά με αυτό το κομμάτι…

Τι θα βρει κάποιος μπαίνοντας εκεί;

Το Creepybonfire.com δεν πρόκειται για ένα τυπικό horror website με ειδήσεις και καταιγιστικής ροής περιεχόμενο. Είναι ένας χώρος στον οποίο μαζεύονται οι λάτρεις του είδους τρόμου, μυστηρίου και true crime για να διαβάσουν καθημερινά μοναδικές ιστορίες τρόμου (εικονογραφημένες) γεμάτες ανατροπές, να λύσουν κάθε εβδομάδα γρίφους, μπλε ιστορίες, και υποθέσεις μυστηρίου βρίσκοντας στοιχεία και κατηγορώντας ενόχους. Επίσης, θα βρει αφιερώματα και απόψεις σχετικά με ταινίες και βιντεοπαιχνίδια τρόμου, μυστήρια ανα τον κόσμο, παράξενα και ανεξήγητα φαινόμενα, όπως και υποθέσεις εγκλημάτων.

Πρόσφατα ξεκινήσαμε και μία σειρά podcast, την οποία οι αναγνώστες μπορούν να ακούν στο site που λέγεται “Confessions of the Unknown” και πρόκειται για αφηγήσεις αληθινών ιστοριών από ανθρώπους που είχαν κάποια μεταφυσική εμπειρία. Η αφήγηση δε θα μπορούσε να γίνει αλλού, παρά γύρω απ’ τη φωτιά, με διαδραστικούς ήχους και εφέ που δίνουν σάρκα και οστά τις ιστορίες.

Τώρα τον Δεκέμβρη, και για όλη την διάρκεια των γιορτών επίσης, τρέχουμε ένα “Horror Calendar Countdown” μετρώντας αντίστροφα μέχρι το Νέο Έτος με τρομακτικά ιστορικά γεγονότα, προτάσεις για τις ημέρες των γιορτών, και παράξενες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ανα τον κόσμο.

Που βρίσκετε τις ιστορίες και γενικότερα το περιεχόμενο που δημοσιεύετε;

Ανάμεσα στη φωτιά! Αστειεύομαι, αλλά ταυτόχρονα το εννοώ και λίγο! Το περιεχόμενο του Creepy Bonfire πηγάζει κυρίως από την φαντασία μας όσων αφορά τις ιστορίες τρόμου και τους γρίφους, και από την εμπειρία και τις γνώσεις μας όσων αφορά τα αφιερώματα. Ωστόσο υπάρχουν θέματα, όπως για παράδειγμα οι υποθέσεις αληθινών εγκλημάτων, οι μύθοι και τα παράξενα φαινόμενα, στα οποία κάνουμε έρευνες και διαβάζουμε αρκετά, πράγμα που θα κάναμε έτσι και αλλιώς στην καθημερινότητα μας.

Εκείνο όμως που ήθελα εξαρχής να έχει το website κατα κύριο λόγο, είναι ανεξάρτητο περιεχόμενο, το οποίο δεν θα βασίζεται σε δελτία τύπου ή μετάφραση άρθρων και πίεση να γεννήσουμε επιτηδευμένες ιδέες για άρθρα. Άλλωστε οι καλύτερες ιστορίες είναι αυτές που λέγονται αυθόρμητα γύρω απ’ τη φωτιά!

Σύντομα ωστόσο, ετοιμάζουμε και μία νέα κατηγορία στην οποία το κοινό θα μπορεί να στέλνει και δικό του περιεχόμενο, όπως επίσης έρχονται και συνεργασίες με δημιουργούς περιεχομένου οι οποίοι θα βάλουν τις δικές τους πινελιές, εμπλουτίζοντας τον τρομακτικό μας κόσμο.

Βλέποντας το σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει ένα τέτοιο horror πεδίο με sites, social accounts, influencers ή οτιδήποτε άλλο, που αναρτούν αποκλειστικά τέτοιο περιεχόμενο;

Το κομμάτι του horror και του true crime έχει τεράστια απήχηση, οπότε η “πίτα” στα social accounts και τους digital creators είναι μεγάλη, και μοιράζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αντίστοιχα, υπάρχουν και αρκετά websites που ασχολούνται με αυτά τα κομμάτια. Όμως τα περισσότερα – αν όχι όλα, όπως και οι creators – είτε το προσεγγίζουν ειδησεογραφικά το θέμα, είτε αφηγούνται ή δημιουργούν μόνο ιστορίες τρόμου. Εκείνο που δεν υπάρχει και αυτό που ήρθαμε να δημιουργήσουμε εμείς, είναι ένα “παρεΐστικο” κλίμα και έναν χώρο τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι λάτρεις του τρόμου και των μυστηρίων βρίσκοντας μοναδικό περιεχόμενο κάθε είδους απ’ αυτό που τους αρέσει: Ιστορίες φαντασίας, μυστηριώδης διαδραστικοί γρίφοι, ταινίες, σειρές, podcast, αφιερώματα κτλ.

Είτε με τον καφέ, είτε το βράδυ πριν κοιμηθούν, σιγά- σιγά αρχίζει να γίνεται μία ρουτίνα που “στοιχειώνει” όλο και περισσότερο κοινό, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γιατί αρέσει στους ανθρώπους να τρομάζουν; Υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα;

Πολύ καλή ερώτηση! Υπάρχουν πολλές απαντήσεις ωστόσο και κάποιες από αυτές ίσως δεν τις φαντάζονται πολλοί. Ο πιο προφανής λόγος είναι αυτό το αίσθημα αδρεναλίνης όταν τρομάζεις, η οποία πρόκειται για μία ορμόνη η οποία ενισχύει την ενέργεια και την “ετοιμότητα”, πράγμα το οποίο μας συναρπάζει και μας κάνει να θέλουμε να την έχουμε στη ζωή μας κάθε τόσο.

Ένας άλλος λόγος που αρέσει στους ανθρώπους να τρομάζουν μέσα από ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ή και δραστηριότητες πως βρίσκονται σε έναν “ασφαλή τρόμο”, εκεί δηλαδή που νιώθεις άνετα να τρομάξεις και να νιώσεις την αδρεναλίνη χωρίς να σου συμβεί κάτι άσχημο στην πραγματικότητα, χωρίς κανένα ρίσκο! Έτσι νιώθεις ελεύθερος να αφεθείς σε μία συναρπαστική εμπειρία που όσο και να σε φοβίσει, τρομοκρατήσει, ανεβάσει παλμούς, μόλις τελειώσει θα επιστρέψεις σε ότι έκανες.

Επίσης, υπάρχει και το στοιχείο της περιέργειας. Οι άνθρωποι είναι από φύση τους “περίεργοι” να μάθουν…από νέα πράγματα στη ζωή τους, μέχρι τι συνέβη στη ζωή του γείτονα! Έτσι λοιπόν ο τρόμος πολλές φορές εξερευνεί το άγνωστο, το υπερφυσικό, ακόμα και το κομμάτι των εγκλημάτων…που τεράστιο πλήθος ανθρώπων ενδιαφέρονται να μάθουν εξονυχιστικές λεπτομέρειες για φόνους και ειδεχθή εγκλήματα. Ο λόγος είναι επειδή “η περιέργεια του αγνώστου” πυροδοτεί μία ίντριγκα στο μυαλό, και σε συνδυασμό με όσα προανέφερα, φτάνει μέχρι και στην αδρεναλίνη!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος ένα site; Χωρίς μάλιστα να πρόκειται για κάποια μεγάλη εταιρία ή Όμιλο.

Αν με ρωτούσες πριν 3 μήνες την συγκεκριμένη ερώτηση, θα σου απαντούσα “φαντάζομαι είναι κάπως δύσκολο”. Τώρα θα σου πω: ΧΑΟΣ! Επειδή σπούδασα και εργάζομαι ταυτόχρονα ως graphic designer, έχω σχεδιάσει άπειρα websites και πλατφόρμες. Ωστόσο, πέρα από ένα portfolio δεν είχα ποτέ ένα δικό μου site με καθημερινή ροή. Θυμάμαι τότε που τα έφτιαχνα έλεγα “σιγά το δύσκολο, ανοίγεις ένα domain, “καρφιτσώνεις” το site και αρχίζεις να γράφεις πράγματα που σ’ αρέσουν, κάνεις και μερικές διαφημίσεις και αν τα κάνεις καλά κερδίζεις! Δυστυχώς στην πράξη δεν ήταν καθόλου έτσι. Παρ’ ότι τα αρχικά βήματα αυτά ήταν, κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούργια πράγματα που δεν είχα καν διανοηθεί οτι έπρεπε να γίνουν, συνδρομές που πρέπει να πληρωθούν μηνιαία, γνώσεις και καθημερινό ψάξιμο, emails, νέες πλατφόρμες και προγράμματα να μάθω, και πόσο μάλλον το η δημιουργία του τόσο διαφορετικού περιεχομένου που πλέον χρειάζεται κάθε διαφορετική πλατφόρμα δικτύωσης.

Είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή ειδικά, και ακόμα περισσότερο αν είσαι μόνος ή πολύ μικρή ομάδα όπως εμείς. Υπάρχουν μέρες που απλά το 24ωρο δεν φτάνει να καλύψει τα βασικά! Η γρήγορη άνοδος των αναγνωστών και των μελών όμως από τον πρώτο κιόλας μήνα, σε συνδυασμό με τα υπέροχα σχόλια που λαμβάνουμε κάθε τόσο και τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται να συνεργαστούμε από τους πρώτους μήνες, είναι εκείνα που στο τέλος της ημέρας μας δίνουν τη δική μας “αδρεναλίνη” να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας γεμίζει, γιατί στην αρχή η δημιουργία ενος website είναι από μόνη της ένα horror story!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 14 =