αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑReuters: Η Yahoo «έψαξε» τα emails χρηστών της για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών

Reuters: Η Yahoo «έψαξε» τα emails χρηστών της για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την Yahoo. Μετά τις επιθέσεις χάκερ που δέχτηκα πολλοί λογαριασμοί χρηστών της, τώρα το πρακτορείο Reuters, μιλά για μια ακόμα περίεργη ιστορία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Yahoo «σκάναρε» τα emails χρηστών της, για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών. Χωρίς φυσικά οι χρήστες να το γνωρίζουν.

Η εταιρεία δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα για να μπορεί να αναζητά στα εισερχόμενα emails των χρηστών της συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητούνταν από άτομα των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών των ΗΠΑ, όπως σημειώνουν άτομα που γνωρίζουν καλά το ζήτημα.

Η εταιρεία συμμορφώθηκε με διαβαθμισμένες οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σαρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια Yahoo mail accounts κατ’ εντολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) ή του FBI, σημειώνουν δύο πρώην υπάλληλοί της και ένας τρίτος που γνωρίζει τα γεγονότα. Δεν έχει γνωστοποιηθεί τι πληροφορίες έψαχναν οι αξιωματούχοι, μόνο ότι είχαν βάλει τη Yahoo να ψάχνει για ένα set χαρακτήρων.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τα δεδομένα που δόθηκαν ή αν οι αξιωματούχοι είχαν προσεγγίσει και άλλους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός από την Yahoo,

Σύμφωνα πάντως με τους δύο πρώην εργαζόμενους, η απόφαση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Yahoo, Marissa Mayer, να υπακούσει την οδηγία αυτή, οδήγησε τον Ιούνιο του 2015 στην αποχώρηση του επικεφαλής υπεύθυνου ασφαλείας πληροφοριών της εταιρείας Alex Stamos, ο οποίος κατέχει σήμερα κατέχει κορυφαία θέση στον τομέα ασφάλειας του Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =