αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚαι η Κίνα… στο κόλπο του διαστήματος: Ετοιμάζει τουριστικό διαστημόπλοιο

Και η Κίνα… στο κόλπο του διαστήματος: Ετοιμάζει τουριστικό διαστημόπλοιο

Μία κινεζική, κρατικά υποστηριζόμενη, εταιρεία, αναπτύσσει ένα γιγαντιαίο διαστημόπλοιο για τουριστικούς σκοπούς, σύμφωνα με το New Scientist. Το διαστημόπλοιο αυτό θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 επιβάτες στα όρια του διαστήματος, αποτελώντας έτσι στην ουσία ένα διαστημικό «τουριστικό λεωφορείο», παρέχοντας πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες μεταφοράς τουριστών σε σχέση με άλλα εγχειρήματα που είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος.

Η Κινεζική Ακαδημία Τεχνολογίας Εκτόξευσης Οχημάτων στο Πεκίνο έχει σχεδιάσει ένα απλό, μονοκόμματο διαστημόπλοιο το μέγεθος του οποίου μπορεί να αυξηθεί σχετικά εύκολα προκειμένου να μεταφέρει περισσότερα άτομα, δήλωσε στo Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο στη Γκουανταλαχάρα (Μεξικό) την προηγούμενη εβδομάδα ο Λου Χαϊκουάνγκ, επιστήμονας πυραυλικής τεχνολογίας.

Μεταξύ των ανταγωνιστών της κινεζικής ακαδημίας περιλαμβάνονται ισχυρά ονόματα, όπως η Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον (με το SpaceShip Two, που θα προσφέρει σε έξι επιβάτες τη δυνατότητα ταξιδιού στα όρια του διαστήματος) και η XCOR, το Lynx της οποίας θα είναι ένα «ταξί», με τον επιβάτη να κάθεται δίπλα στον πιλότο. Ακόμη, το New Shepard της Blue Origin (του Τζεφ Μπέζος της Amazon) σκοπεύει να μεταφέρει έξι τουρίστες.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της κινεζικής ομάδας που έχει αναλάβει το εγχείρημα, Χαν Πενγκξίν, και οι συνάδελφοί του, θεωρούν πως η ζήτηση θα είναι αρκετά υψηλή για να απαιτούνται σκάφη με περισσότερες θέσεις. «Όλο και περισσότεροι απλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εμπειρία της διαστημικής πτήσης» έγραψε η ομάδα στο paper της (IAC2016) προσθέτοντας ότι μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από επιχειρηματίες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + fifteen =