αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑQuiet Mode: Η νέα λειτουργία του FB για σίγαση ειδοποιήσεων

Quiet Mode: Η νέα λειτουργία του FB για σίγαση ειδοποιήσεων

Το Facebook θέλει να βοηθήσει το σύνδρομο στέρησης από τα social media με μια νέα δυνατότητα, η οποία βάζει σε σίγαση ειδοποιήσεις και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν οργανωμένα διαλείμματα μεταξύ του browsing. Το εργαλείο, με την ονομασία Quiet Mode, στοχεύει να “βρει την ισορροπία” μεταξύ του ασταμάτητου scrolling και ανανέωσης του feed, αλλά και της πλήρους αποφυγής κοινωνικής επαφής.

“Όσο όλοι μας προσαρμοζόμαστε στη νέα ρουτίνα και μένουμε σπίτι, το να βάλουμε όρια στο πώς χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας online μπορεί να φανεί χρήσιμο” αναφέρει ο Kang-Xing Jin, επικεφαλής του τμήματος Υγείας στο Facebook. “Είτε σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας, να κοιμηθείτε χωρίς διακοπές ή να οργανώσετε το πώς θα διαχειριστείτε τον χρόνο που περνάτε στο σπίτι, διαθέτουμε τα εργαλεία για να σας βοηθήσουμε”.

Για να ενεργοποιήσετε το Quiet Mode μέσω της εφαρμογής του Facebook, πηγαίνετε στο μενού Ρυθμίσεων, οπού εκεί μπορείτε να προγραμματίσετε να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή να το ενεργοποιήσετε άμεσα, σύμφωνα με το CNET. (Την στιγμή δημοσίευσης αυτού του άρθρου, δε φαίνεται ακόμα διαθέσιμη η ρύθμιση). Μόλις ενεργοποιηθεί, οι ειδοποιήσεις σταματούν προσωρινά. Έτσι, αν προσπαθήσετε να ανοίξετε το Facebook, θα βρείτε μια υπενθύμιση ότι θα πρέπει να βρείτε κάτι άλλο για να απασχοληθείτε όσο διαρκεί η λειτουργία.

“Επιπροσθέτως, τοποθετήσαμε συντομεύσεις στις ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων, για να μπορείτε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον χρόνο σας στο Facebook, ελέγχοντας το είδος των δημοσιεύσεων στο Χρονολόγιό σας, αλλά και τις ενημερώσεις που λαμβάνετε” εξήγησε ο Jin.

Έχετε το νου σας για τη νέα αυτή λειτουργία, η οποία θα κυκλοφορήσει παγκόσμια για χρήστες iOS. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δουλεύει και σε μια έκδοση για Android, προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει το Μάιο.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =