αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι σημερινοί εργαζόμενοι… δεν θέλουν προαγωγές- Τι δείχνει νέα έρευνα

Οι σημερινοί εργαζόμενοι… δεν θέλουν προαγωγές- Τι δείχνει νέα έρευνα

Οι σημερινοί εργαζόμενοι -και ειδικά οι Millennials και τα άτομα της Gen Z- δεν πορεύονται στην καριέρα τους με τα ίδια κριτήρια που έκαναν παλαιότερες γενιές. Μια νέα τάση έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι νεότεροι εργαζόμενοι συχνά αρνούνται να αναλάβουν τις «σκοτούρες» που συνεπάγεται μια προαγωγή, ακόμη και αν πρόκειται για διευθυντική θέση.

Ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad, της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού στον κόσμο, διαπίστωσε ότι το 39% των εργαζομένων σήμερα δεν επιθυμεί να πάρει προαγωγή και περίπου ο ίδιος αριθμός – 34% – δεν θέλει ποτέ να αναλάβει διευθυντική θέση.

«Αυτό σημαίνει ότι το εργασιακό κίνητρο δεν καθορίζεται από τις προαγωγές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Randstad, Sander van ‘t Noordende, στο Business Insider.

«Οι εργαζόμενοι και κυρίως τα ταλέντα επανεξετάζουν τι σημαίνει φιλοδοξία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευελιξία, την ισότητα και την εξειδίκευση». Επίσης ευρεία είναι η άποψη πως τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν την επιπλέον εργασία και πίεση.

«Μερικοί νεότεροι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Gen Z και Millennials, διστάζουν να αναλάβουν θέσεις εργασίας με διευθυντικές ευθύνες λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην ανώτερη ηγεσία, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή γιατί έχουν την πεποίθηση ότι τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν το επιπλέον εργασία και πίεση» σημειώνει το Business Insider.

Στη μελέτη συμμετείχαν 27.000 άτομα σε 34 αγορές στην Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό και την Αμερική. Σε ηλικίες 18 έως 67.

Για τους εργοδότες που επιθυμούν να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ταλέντα, το συμπέρασμα είναι σαφές. «Οι εργοδότες πρέπει να βλέπουν την εξέλιξη των εργαζομένων εκτός της συμβατικής κλίμακας ιεραρχίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε ατόμου», δήλωσε ο van ‘t Noordende. «Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η εξέλιξη της σταδιοδρομίας και η διατήρηση μιας υγιούς προσωπικής ζωής είναι αλληλένδετες και πρέπει να εξισορροπούνται».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείς να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι: Αυτή η γυναίκα έχει πάει σε 44 χώρες και τα εξηγεί όλα στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =