αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο βγάζει ψεύτικη αυτοπεποίθηση

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο βγάζει ψεύτικη αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Τι γίνεται όμως αν ένα άτομο βγάζει ψεύτικη αυτοπεποίθηση; Υπάρχουν ορισμένα ενδεικτικά σημάδια στη γλώσσα του σώματος που μπορούν να μας δείξουν αν κάποιος προσποιείται την αυτοπεποίθησή του. Προσέξτε για υπερβολικές κινήσεις που δεν φαίνονται φυσιολογικές. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα, όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό learning-mind.com.

Έχουν… πάντα δίκιο

Κανείς δεν έχει δίκιο στο 100% των περιπτώσεων. Ακόμη και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήξερε τα πάντα. Έτσι, εάν κάποιος δηλώνει συνεχώς ότι η άποψη ή η οπτική του είναι η μόνη που αξίζει να ακούσετε, ίσως προσπαθεί να βγάλει ψεύτικη αυτοπεποίθηση.

Οι άνθρωποι που βγάζουν έναν αέρα ψεύτικης εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, θα κρύψουν τα λάθη τους ή ακόμα και θα πουν ψέματα για αυτά. Επίσης θα κατηγορούν τους άλλους αντί να αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη.

Επιπλέον, θα επιτεθούν σε όσους διαφωνούν μαζί τους ή προσφέρουν διαφορετικές ιδέες. Οι άνθρωποι που έχουν γνήσια αυτοπεποίθηση γνωρίζουν ότι για να μάθεις, πρέπει να παραδεχτείς πότε κάνεις ένα λάθος και να το αποδεχτείς.

Το κέντρο της προσοχής

Θέλουν να είναι η ατραξιόν. Αυτό δείχνει πολλά, συμπεριλαμβανομένου του ναρκισσισμού, αλλά δείχνει επίσης ένα άτομο που προσποιείται την αυτοπεποίθησή του. Αν είσαι σίγουρος για το ποιος είσαι, δεν έχεις ανάγκη να τραβάς συνεχώς τα φώτα πάνω σου.

Είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας και δεν χρειάζεστε επικύρωση από άλλους. Τα άτομα με ψεύτικη αυτοπεποίθηση λατρεύουν να βλέπουν το όνομά τους μπροστά στα φώτα. Θα φορέσουν τα καλύτερα κοστούμια ή θα κουβαλούν τις πιο ακριβές τσάντες σχεδιαστών.

Με άλλα λόγια, πολλή φασαρία και προμόσιον, αλλά τίποτα επί της ουσίας από κάτω.

Πάνε όπου φυσάει ο άνεμος

Τα άτομα με πραγματική αυτοπεποίθηση, δεν κοιτούν τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι ή τι είναι δημοφιλές. Οι άνθρωποι που είναι σίγουροι για τις πεποιθήσεις τους είναι σταθεροί στη δική τους ταυτότητα. Επιπλέον, γνωρίζουν ποιοι είναι και τι τους ενδιαφέρει. Δεν επηρεάζονται από τα trends ή από μια αλλαγή στις απόψεις της μάζας.

Είναι γεγονός ότι έχουν τις δικές τους αξίες και μένουν σε αυτές. Αντίθετα, τα άτομα με ψεύτικη αυτοπεποίθηση δεν έχουν αυτό το θεμέλιο ηθικής συνείδησης, επομένως θα αλλάξουν γνώμη σύμφων με το… που φυσάει ο άνεμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =