αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBusiness Insider: Τα παλιά αφεντικά δεν μπορούν να συνεργαστούν με τους Millennials και την Gen Z

Business Insider: Τα παλιά αφεντικά δεν μπορούν να συνεργαστούν με τους Millennials και την Gen Z

Νέα δεδομένα έχουν φέρει στους χώρους εργασίας οι Millennials και τα άτομα της Gen Z. Και η συνύπαρξη με τους παλαιότερους εργοδότες και managers… μόνο εύκολη δεν είναι, όπως περιγράφει το Business Insider.

Η Gen Z και οι millennial εργαζόμενοι, βλέπουν την παραγωγικότητά τους να πλήττεται εν μέρει λόγω της τριβής με τους παλαιότερους διευθυντές, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Ενώ το να έχεις πέντε γενιές στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι πλεονέκτημα, οι παρεξηγήσεις και οι εντάσεις με παλαιότερα αφεντικά μπορούν να εκτροχιάσουν την εργασία, σύμφωνα με ερευνητές από το London School of Economics and Political Science και την Protiviti, μια εταιρεία συμβούλων.

«Διαπιστώσαμε ότι όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ηλικιακές διαφορές μεταξύ των νεότερων εργαζομένων και των μεγαλύτερων στελεχών, παρουσιάζουν χαμηλότερη παραγωγικότητα», δήλωσε ο Daniel Jolles, στο Business Insider, αναφερόμενος στους νεότερους εργαζόμενους. Ο Jolles είναι βοηθός ερευνητής στην επιστήμη της συμπεριφοράς στο Inclusion Initiative στο LSE.

Η πτώση της αποτελεσματικότητας είναι ακόμη πιο ανησυχητική επειδή βλέπουμε ήδη μια παγκόσμια επιβράδυνση της παραγωγικότητας, σημείωσε ο Jolles. Υπάρχουν βήματα που μπορούν να λάβουν οι εταιρείες για να κάνουν τις διαφορές ηλικίας πλεονέκτημα και όχι «βαρίδι»

Τα νέα δεδομένα προέρχονται από μια έρευνα σε σχεδόν 1.500 εργαζόμενους σε τομείς όπως τα χρηματοοικονομικά και η τεχνολογία στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας στους τέσσερις υπαλλήλους ανέφερε ότι είχε χαμηλή παραγωγικότητα. Αλλά το μερίδιο ήταν υψηλότερο μεταξύ των νεότερων εργαζομένων: Το 37% των Gen Zers και το 30% των millennials δήλωσαν ότι δεν ήταν παραγωγικοί. Συγκριτικά, μόνο το 14% των boomers ανέφεραν ότι είχαν πρόβλημα να ολοκληρώσουν τις to-do λίστες τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023.

Η παραγωγικότητα συχνά μειώνεται, είπε ο Jolles, καθώς διευρύνεται η διαφορά ηλικίας μεταξύ του μεγαλύτερου αφεντικού και του εργαζόμενου. Οι υπάλληλοι των οποίων οι διευθυντές ήταν πάνω από 12 χρόνια μεγαλύτεροι, είχαν σχεδόν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι είχαν χαμηλή παραγωγικότητα και σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να είναι «εξαιρετικά δυσαρεστημένοι» με τους ρόλους τους.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι που είχαν πολύ νεότερους διευθυντές δεν ανέφεραν μειωμένη παραγωγικότητα.

Για να αποφευχθούν παγίδες παραγωγικότητας που σχετίζονται με τις ηλικιακές διαφορές, είναι σημαντικό οι ηγέτες να παραμείνουν ευαίσθητοι στα ζητήματα της διαφορετικότητας των γενεών και οι διευθυντές να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικά με την επίβλεψη και τη συμπερίληψη ανθρώπων από διαφορετικές γενιές, είπε ο Jolles. «Έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε ικανοποιητική εργασία που θα κρατά τους ανθρώπους στο εργατικό δυναμικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό πρέπει να είναι επιτακτική ανάγκη για τις εταιρείες. Και έχουμε λιγότερα νεότερα ταλέντα στα σκαριά».

Πέρα από την ανάπτυξη εργαζομένων με βάση την αξία, και την ύπαρξη διευθυντικών στελεχών που είναι ικανοί να ηγούνται μεταξύ των γενεών, οι εταιρείες μπορούν επίσης να δεσμευτούν να προσλαμβάνουν άτομα σε διάφορες ηλικίες.

«Οι άνθρωποι φέρνουν πολλές διαφορετικές οπτικές και ιδέες και κατανόηση. Και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο όφελος παραγωγικότητας», καταλήγει ο Jolles.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γενιά Z δεν απαντά στα εταιρικά emails. Έχει έρθει για να τα αλλάξει όλα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 7 =