αρχικηVIRALΠως κάποιος κατάφερε να μην πηγαίνει στη δουλειά του για 6 χρόνια και να πληρώνεται κανονικά

Πως κάποιος κατάφερε να μην πηγαίνει στη δουλειά του για 6 χρόνια και να πληρώνεται κανονικά

Ίσως είναι κάτι που έχεις σκεφτεί: Γίνεται να μην πηγαίνεις στη δουλειά σου… και να πληρώνεσαι; Κι όμως, μια τέτοια ιστορία αποκαλύφθηκε το 2010.

Ένας 69χρονος, τότε, άνδρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή αποκαλύφθηκε ότι είχε να πάει στη δουλειά 6 χρόνια. Πληρωνόταν κανονικά όλη αυτή την περίοδο, αφού κανείς δεν το πρόσεξε.

Ο δημόσιος υπάλληλος αποκαλύφθηκε μόνο όταν ο αντιδήμαρχος επιχείρησε να του δώσει ένα βραβείο για 20 χρόνια «πιστής και αφοσιωμένης» υπηρεσίας. «Σκέφτηκα, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;» είχε δηλώσει. «Είναι ακόμα εδώ? Έχει βγει στη σύνταξη; Πέθανε;».

Ξεκίνησε λοιπόν οι νομικές διεργασίες εναντίον του άνδρα Χοακίν Γκαρθία. Πήρε άλλα έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί(!) με τον Γκαρθία, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2011, να χάνει μια έφεση και να του επιβάλλεται πρόστιμο περίπου 30.000 δολαρίων. Αυτός είναι το ισοδύναμο του μισθού ενός έτους και ήταν το μέγιστο που θα μπορούσε να ανακτηθεί νομίμως.

Η έρευνα για τον Γκαρθία διαπίστωσε ότι δεν είχε πάει στο γραφείο του για τουλάχιστον έξι χρόνια, (και ίσως για 14 χρόνια) και δεν είχε κάνει «καμία απολύτως δουλειά» μεταξύ 2007 και 2010. Υποτίθεται ότι επέβλεπε την κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας νερού. Αλλά η εταιρεία ύδρευσης πίστευε ότι το δημοτικό συμβούλιο ήταν υπεύθυνο για τον Γκαρθία, ενώ το δημοτικό συμβούλιο νόμιζε ότι η εταιρεία ύδρευσης ήταν επικεφαλής του.

Ένας διευθυντής εταιρείας ύδρευσης παραδέχτηκε ότι δεν είχε δει τον Γκαρθία για χρόνια, παρόλο που είχε ένα γραφείο απέναντί του.

Όσο για το τι έκανε ο εργαζόμενος με όλο τον ελεύθερο χρόνο του; Έγινε «ένας μανιώδης αναγνώστης της φιλοσοφίας και ειδικός στα έργα του Σπινόζα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eight =