αρχικηVIRALPlane House: To «μαγικό» σπίτι στην Σκιάθο που όλοι θα θέλαμε να μείνουμε (ΦΩΤΟ)

Plane House: To «μαγικό» σπίτι στην Σκιάθο που όλοι θα θέλαμε να μείνουμε (ΦΩΤΟ)

Το καλοκαίρι η διάθεση ανεβαίνει και οι ηλιόλουστες ημέρες και οι γλυκές νύχτες, μας κάνουν να θέλουμε να είμαστε συνεχώς εκτός σπιτιού.

Εκτός, βέβαια, εάν μέναμε σε αυτό το σπίτι στην Σκιάθο.

Το Plane House βρίσκεται σε οικόπεδο πάνω από την παραλία της Μπανάνας με θέα προς τις Κουκουναριές και τον Βρωμόλιμνο.

Στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας του K-Studio, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, είναι να συγχωνεύσει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους και ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον τοπίο.

Για να αποφευχθούν οι όγκοι, που χωρίζουν και κυριαρχούν στο χώρο, υπάρχουν οριζόντια επίπεδα που ακολουθούν τη μορφολογία της πλαγιάς και δημιουργούν επίπεδα για ηλιοθεραπεία, ύπνο και φαγητό, αλλά και έναν τεράστιο χώρο με σκιά. Ο χώρος μεταξύ των επιπέδων ορίζεται από διάφορα εύκαμπτα πλαίσια και υαλοπίνακες, ενώ με έναν μεγάλο πρόβολο υπάρχει η θεμιτή θερμοκρασία σε ένα σπίτι που καλωσορίζει τον ήλιο όλη την ημέρα.

Η θέα της οικίας είναι κάτι παραπάνω από ονειρική με θέα 270 μοιρών πάνω από την ακτογραμμή.

Η πισίνα είναι στρατηγικά τοποθετημένη προκειμένου οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τη θέα, αλλά και για να δημιουργήσει ένα δροσερό αεράκι πάνω από τη βεράντα και στο σπίτι καθώς ο βόρειος άνεμος ρέει στην ανηφόρα και πάνω από την επιφάνεια του. Φωτοβολταϊκά πάνελ τροφοδοτούν τον μηχανισμό της πισίνας και το νερό ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για άρδευση, αποχέτευση και πυρόσβεση. Το σπίτι σέβεται απόλυτα το περιβάλλον.

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται, ωστόσο, όταν ο επισκέπτης μπαίνει μέσα στο σπίτι, καθώς δεν αντιλαμβάνεται τι έπεται. Η αποκάλυψη της εντυπωσιακής θέας καθηλώνει.

Η κατοικία έχει βραβευτεί ως το Best Vacation House, ενώ ήταν υποψήφια στο Mies Van der Rohe Award.

Πηγή: iefimerida.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =