αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας CEO εξηγεί: Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι με χιούμορ είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι

Ένας CEO εξηγεί: Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι με χιούμορ είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι

Οι προσλήψεις είναι ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια για μια επιχείρηση. Είναι ίσως αυτό που αγχώνει περισσότερο τους leaders. Αφού οι καλοί εργαζόμενοι είναι αυτοί που μπορούν να σε απογειώσουν. Από την άλλη, αν κάνεις λανθασμένες επιλογές μπορεί να βρεθείς… στον γκρεμό. Και είναι αλήθεια, ότι μέσα από μια job interview δεν μπορείς να καταλάβεις 100% τι άνθρωπο έχεις απέναντι σου. Οκ, μπορείς να δεις μερικά βασικά skills, τις σπουδές και την προϋπηρεσία του. Όμως δεν μπορείς να καταλάβεις τον χαρακτήρα του πλήρως.

Ο Chris Myers είναι Cofounder και CEO της εταιρίας, BodeTree. Σε άρθρο του στο Forbes, εξηγεί πέρα από τα τυπικά προσόντα που μπορεί να αναζητά ένας εργοδότης, ο ίδιος ψάχνει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στους υποψηφίους για δουλειά που βλέπει: Την αίσθηση του χιούμορ. Ναι, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να κάνει έναν εργαζόμενο πολύ χρήσιμο για την εταιρία και να «κουμπώσει» γρήγορα με όλο το επαγγελματικό περιβάλλον.

«Το χιούμορ μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο πράγμα που πρέπει να ψάξετε όταν κάνετε προσλήψεις, αλλά έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας εξαιρετικός δείκτης της νοημοσύνης, της εμπιστοσύνης και της γενικής ιδιοσυγκρασίας ενός ατόμου», τονίζει ο CEO.

Και παραθέτει 3 συγκεκριμένους λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι με χιούμορ είναι οι καλύτεροι εργαζόμενοι.

1# Το χιούμορ διώχνει γρήγορα το άγχος: «Εχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι με αίσθηση του χιούμορ διαχειρίζονται το άγχος πολύ πιο αποτελεσματικά από τους πιο δύσκολους ομολόγους τους», λέει ο Myers. Δεν έχει σημασία αν συμμετέχετε σε μια startup ή μια εταιρεία Fortune 500- είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν αγχωτικές καταστάσεις. Ως leader πρέπει να βρείτε ανθρώπους που μπορούν να κρατήσουν τα πράγματα σε σωστά πλαίσια και να μην καταρρεύσουν από την πίεση. Τα καλύτερα μέλη της ομάδας είναι εκείνα που μπορούν να διαχειριστούν μια κατάσταση και να ανταποκριθούν με ένα τολμηρό χιούμορ που θα «αποσυμπιέσει» τα πράγματα.

2# Οι άνθρωποι με χιούμορ έχουν αυτογνωσία: Πολλοί δεν κάνουν χιούμορ απλά για να γελάσουν οι άλλοι. Βλέπουν μια κατάσταση, με τα αρνητικά της, και προσπαθούν να την κάνουν λίγο πιο φωτεινή. Οι άνθρωποι με χιούμορ έχουν συνήθως αυτογνωσία, και όχι μόνο αυτό αλλά μπορούν εύκολα να κατανοήσουν μια κατάσταση που υπάρχει γύρω τους. Και στην συνέχεια να κάνουν τις κατάλληλες σκέψεις και ενέργειες.

3# Συνήθως είναι φιλικοί: Οι άνθρωποι με χιούμορ συνήθως είναι φιλικοί και κοινωνικοί. Μπορούν να μπουν μέσα σε ένα δωμάτιο και να βρουν γρήγορα τρόπους για να «συνδεθούν» με άλλα άτομα. Η ικανότητα γρήγορης «σύνδεσης», είναι πολύ χρήσιμη τόσο στην συναναστροφή με πελάτες, όσο και με συναδέλφους ή συνεργάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =