αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Brian Lam έφτιαξε μια startup, την ανέπτυξε με δικά του χρήματα και τώρα οι New York Times του έδωσαν 30 εκατ. δολάρια

O Brian Lam έφτιαξε μια startup, την ανέπτυξε με δικά του χρήματα και τώρα οι New York Times του έδωσαν 30 εκατ. δολάρια

Πόσο δύσκολο είναι, άραγε, να «τρέξει» ένας νέος επιχειρηματίας μια καινοτόμο επιχείρηση χωρίς εξωτερική οικονομική βοήθεια; Ο Brian Lam τα κατάφερε για 5 χρόνια και τώρα οι New York Times του προσέφεραν 30 εκατ. δολάρια για να εξαγοράσουν το δημιούργημα του. Ένα super deal μόλις έκλεισε.

Ο ίδιος ίδρυσε την Wirecutter το 2011. Πρόκειται για μια startup που προτείνει ηλεκτρονικά είδη σε καταναλωτές, μέσω διαδικτύου. Και ουσιαστικά βγάζει χρήματα μέσω των γνωστών affiliate links. Εισπράττοντας, δηλαδή, μια προμήθεια αν ο εκάστοτε καταναλωτής επιλέξει να αγοράσει το προϊόν που του προτείνει η εταιρία. Μαζί με την Wirecutter, λειτουργεί και το «αδερφάκι» της, η Sweethome, που κάνει το ίδιο με είδη σπιτιού.

Για 5 χρόνια ο Lam χρηματοδοτούσε μόνος του την επιχείρηση του. Το μοντέλο που εφάρμοσε φαίνεται ότι πέτυχε απόλυτα. Τώρα οι New York Times εξαγόρασαν και τις δύο εταιρίες προς 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές που επικαλείται το αμερικανικό site Recode.net, το χρηματικό ποσό αναμένεται να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, συνυπολογίζοντας τα μπόνους που περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια μεγάλη εξαγορά. Αν μάλιστα μπει κάποιος στη επίσημη ιστοσελίδα της Wirecutter, θα δει ότι ήδη αναγράφεται πως οι δύο καινοτόμες επιχειρήσεις είναι «κομμάτι των New York Times».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − eleven =