αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο φορτηγό χωρίς οδηγό της Uber έκανε το πρώτο του δρομολόγιο (και ήταν γεμάτο μπύρες)

Το φορτηγό χωρίς οδηγό της Uber έκανε το πρώτο του δρομολόγιο (και ήταν γεμάτο μπύρες)

Μια εικόνα από το μέλλον. Το φορτηγό χωρίς οδηγό της Uber έκανε το πρώτο του δρομολόγιο. Διένυσε συνολικά 120 μίλια στο Κολοράντο, μεταφέροντας 45.000 μπύρες της εταιρίας Bud.

Για την ακρίβεια, το γιγάντιο όχημα ανήκει στην Otto. Μια καινοτόμο επιχείρηση, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα η Uber, προς περίπου 700 εκατ. δολάρια. Η εταιρία δημιουργήθηκε από 4 πρώην εργαζόμενους της Google και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη οχημάτων χωρίς οδηγό.

Σε αυτό το πρώτο δρομολόγιο, υπήρχε οδηγός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Το λογισμικό που διέθεται το όχημα, είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε όλα να δουλέψουν ρολόι και το φορτηγό μαζί με το εμπόρευμα να φτάσει στον προορισμό του.

«Μέσω αυτής της τεχνολογίας, συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και πιο αποδοτικού δικτύου μεταφορών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο συνιδρυτής της Otto, Lior Ron.

Σημειώνεται, ότι το It’s Possible είχε κάνει αναφορά, από τις 5 Σεπτεμβρίου, στην εξαγορά της Otto από την Uber. Παραθέτοντας όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πλάνο πίσω από την εν λόγω κίνηση. Οι πληροφορίες έλεγαν τότε ότι η Uber σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στα φορτηγά που κινούνται μόνα τους, για αυτό τον λόγο εξαγόρασε την «μικρή» Otto. Κάτι που τώρα φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 5 =