αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO αντιπρόεδρος της Xiaomi αποχωρεί αιφνιδιαστικά από την εταιρία- Τι αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook

O αντιπρόεδρος της Xiaomi αποχωρεί αιφνιδιαστικά από την εταιρία- Τι αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook

Και ξαφνικά, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Hugo Barra, αποχωρεί από την εταιρία. Με προορισμό την Silicon Valley.

H Xiaomi είχε προσλάβει τον Barra, από τα πλέον γνωστά στελέχη της αμερικανικής αγοράς τεχνολογίας, για να βοηθήσει στην επέκταση της στην αγορά smartphones σε όλο τον κόσμο, πριν από 3 1/2 χρόνια. Φαίνεται όμως ότι η συνεργασία τους σταματά κάπου εδώ, με τον Hugo Barra να δημοσιεύει ένα αρκετά μακροσκελές post στο Facebook, προσπαθώντας να ρίξει “φως” στους λόγους της αποχώρησής του, χωρίς όμως να αποκαλύπτει πολλά για τα μελλοντικά του σχέδια.

«… Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι το να ζω τα τελευταία χρόνια σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχει τεράστιο τίμημα για τη ζωή μου και έχει αρχίσει να επηρεάζει την υγεία μου. Οι φίλοι μου, αυτό που θεωρώ ότι είναι το σπίτι μου, και η ζωή μου είναι πίσω στη Silicon Valley, που είναι επίσης πολύ πιο κοντά στην οικογένειά μου. Βλέποντας πόσο πολύ έχω μείνει πίσω απ’ αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι σαφές για μένα ότι έχει έρθει η ώρα να επιστρέψω».

Σύμφωνα με τον Barra, η Xiaomi βρίσκεται σε πολύ καλή θέση όσον αφορά την παγκόσμια επέκτασή της, κάτι που έκανε την απόφασή του πιο εύκολη. Ο ίδιος δίνει έμφαση στα επιτεύγματα της εταιρείας στην Ινδία όπου έχει 1 δισ. δολάρια ετήσια έσοδα, καθώς και την επέκταση σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, ο Barra θα αποχωρήσει από την Xiaomi μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά το Φεβρουάριο και θα ξεκουραστεί για κάποιο διάστημα πριν ξεκινήσει για μία “νέα περιπέτεια” στη Silicon Valley.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + thirteen =