αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ελληνική startup Finloup «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση άνω του 1 εκατ. ευρώ

Η Ελληνική startup Finloup «σήκωσε» νέα χρηματοδότηση άνω του 1 εκατ. ευρώ

Με νέα κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ και το βλέμμα στραμμένο στην αναδυόμενη αγορά του leasing ηλεκτρικών συσκευών για επιχειρήσεις, η finloup ξεκινάει δυναμικά το 2024.

Η ελληνική startup που ίδρυσαν το 2020 ο Αντώνης Πρέντζας (CEO) και ο Μάριος Νούτσος (CFO) μόλις ολοκλήρωσε τον γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο «σήκωσε» κεφάλαια τόσο από υφιστάμενους επενδυτές, όπως τους Velocity Partners, Genesis Ventures και Angel Investors, όσο και από την Praxia Capital, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που εξειδικεύεται στο venture debt. Μεταξύ των Angel Investors που εμπιστεύτηκαν το όραμα της finloup βρίσκονται και επενδυτές από το δίκτυο HeBAN (Hellenic Business Angels Network), με την επένδυση στη finloup να είναι από τις μεγαλύτερες του οργανισμού μέχρι στιγμής.

H fintech startup έχει στρέψει εδώ και ενάμιση χρόνο την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην υπηρεσία του leasing ηλεκτρονικών συσκευών, με στόχο να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιείται η τεχνολογία και να ενθαρρύνει πιο βιώσιμες καταναλωτικές συνήθειες. Με την υπηρεσία της να απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, η finloup προσφέρει σε κάθε τύπο εταιρείας – ατομικές επιχειρήσεις/freelancers, μικρομεσαίες εταιρείες, startups αλλά και μεγάλους οργανισμούς – τη δυνατότητα να μισθώνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρειάζονται με ένα σταθερό ποσό το μήνα.

Οι κορυφαίες συσκευές που αυξάνουν την παραγωγικότητα ενός επαγγελματία και τον καθιστούν ανταγωνιστικό είναι πλέον διαθέσιμες χωρίς τα υψηλά κόστη και τη δέσμευση που έρχεται με την αγορά τους. Με το leasing, οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν τα καλύτερα iPhone, MacBook και iPad, χωρίς την ανάγκη για σημαντική αρχική επένδυση,  διατηρώντας έτσι τη ρευστότητά τους και απελευθερώνοντας κεφάλαια για ανάπτυξη!

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν ευελιξία στη χρήση των συσκευών, καθώς μπορούν να αναβαθμίζουν σε επόμενα μοντέλα, να αυξομειώνουν τις συσκευές που μισθώνουν ή να τις επιστρέφουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και, φυσικά, επωφελούνται από την κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς που προσφέρει το leasing, αλλά και από την καταγραφή του μισθώματος ως λειτουργικό έξοδο επιχείρησης.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η finloup στοχεύει να προσφέρει την υπηρεσία της σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο σε μία εναλλακτική χρήση της τεχνολογίας, που προσφέρει μία «πράσινη» ανάσα στον πλανήτη και την ευκαιρία στις εταιρείες να ενισχύσουν τους δείκτες ESG (Environmental, Social, Governance).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =