αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάποιοι Millennials και GenZ μένουν με τους γονείς τους και δεν πάνε να δουλέψουν»: Η άποψη ενός οικονομικού γκουρού

«Κάποιοι Millennials και GenZ μένουν με τους γονείς τους και δεν πάνε να δουλέψουν»: Η άποψη ενός οικονομικού γκουρού

Ο γκουρού των προσωπικών οικονομικών, Dave Ramsey, έριξε τα βέλη του προς εκείνους τους νέους που παραπονιούνται για τις οικονομικές τους προοπτικές, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν για να τις αλλάξουν, όπως υποστηρίζει.

Ο best seller συγγραφέας των των New York Times είπε ότι μια μερίδα των Gen Z και των millennials είναι «χάλια» επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για το οικονομικό τους μέλλον.

Μιλώντας στο Fox Business την περασμένη εβδομάδα, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής με κοινό άνω των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων είπε ότι υπήρχε «πάντα» μια ομάδα ανθρώπων που διαφωνούν με τις στρατηγικές διαχείρισης χρημάτων που παραθέτει.

«Λένε: ‘Δεν μπορείς να το κάνεις, το σύστημα πρέπει να αλλάξει’ και κάνουν το θύμα και λένε ότι δικαιούνται κάτι», είπε ο Ramsey. Αυτό ισχύει για ένα «τμήμα» των Gen Z και των millennials, είπε ο 63χρονος, που «απλά χάλια».

«Είναι απλά απαίσιοι», είπε ο Ramsey. «Μένουν στο υπόγειο της μητέρας τους και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν ένα σπίτι — επειδή δεν δουλεύουν».

Θέλοντας να ξεχωρίσει αυτή την ομάδα, αντί να τσουβαλιάσει όλους τους Gen Z και τους millennials, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Tennessee πρόσθεσε: «Είναι αυτό το κομμάτι… των κλαψιάρηδων στο TikTok ή κάτι τέτοιο, επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι πρέπει να ελέγξουν το άτομο που βλέπουν στον καθρέφτη τους».

Μιλώντας στους οικοδεσπότες Sean Duffy και Daren McDowell, ο Ramsey κατέστησε επίσης σαφές ότι πάντα «λάτρευε» να έχει νεότερα μέλη στην ομάδα του και είπε ότι πολλοί Gen Z και millennials έπαιρναν πολύ έξυπνες αποφάσεις για τα χρήματα.

«Η αλήθεια είναι ότι η γενιά των Gen Z και οι millennials – που πέρασαν δύσκολα – είναι εξαιρετικές γενιές», είπε. «Αυτό που βλέπουμε και με τους δύο είναι ότι υπάρχει ένα τμήμα τους που είναι πολύ σοβαρό και είναι πολύ καλό με τα χρήματά του. Πιστεύουν σε αυτό. Πιστεύουν στην αποταμίευση. Πιστεύουν στην επένδυση, πιστεύουν στο σύστημα ελεύθερης επιχειρηματικότητας».

Ο Ramsey, ο οποίος έχει την δική του επιχείρηση μέσα από την οποία παραθέτει προσωπικές συμβουλές για τα οικονομικά, την προσωπική ανάπτυξη και δίνει συμβουλές σταδιοδρομίας, πρόσθεσε ότι έχει εκατοντάδες νεαρά άτομα στην ομάδα του.

«Έχω 400, 500 millennials που εργάζονται στην ομάδα μας στο Ramsey. Είναι απίστευτοι, τους αγαπώ. Gen Z σε όλο το κτίριο, τους αγαπώ, είναι υπέροχοι», πρόσθεσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 17 =