αρχικηVIRALHyperloop Hotel: Το φουτουριστικό ξενοδοχείο που θα δημιουργείται από σουίτες… που ταξιδεύουν (ΦΩΤΟ)

Hyperloop Hotel: Το φουτουριστικό ξενοδοχείο που θα δημιουργείται από σουίτες… που ταξιδεύουν (ΦΩΤΟ)

Μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης που στοχεύει να συνδυάσει την πολυτέλεια ενός χώρου ξενοδοχείου με ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας θα μπορούσε να κάνει τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ ταχύτερα και πολύ πιο άνετα. Η ιδέα του “Hyperloop Hotel” ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον νεαρό αρχιτέκτονα Brandan Siebrecht. Αν και το Hyperloop -ένα σύστημα στο οποίο επιταχύνεται η μεταφορά επιβατών στον προορισμό τους μέσω σωλήνων χαμηλής πίεσης- εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάσεις ανάπτυξης από διάφορες εταιρείες, ο Siebrecht πιστεύει ότι πρόκειται για την επόμενη μεγάλη καινοτομία στις μεταφορές.

Στην πραγματικότητα, εμπνεύστηκε από την εκκίνηση του Hyperloop One, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή μιας δοκιμαστικής γραμμής, γνωστή ως DevLoop, στην έρημο της Νεβάδα. “Ήθελα να διερευνήσω τρόπους με τους οποίους αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να μετατρέψει τη συνολική εμπειρία ενός ταξιδιού και να συνδεθεί με τη φιλοξενία”, δήλωσε ο Siebrecht στο Live Science. “Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύουν σε οποιοδήποτε προορισμό και να επισκέπτονται ακόμη και πολλές πόλεις σε μια μέρα”, συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνει το perierga.gr, αντί για τη μεταφορά επιβατών, όπως στα τρένα, το Hyperloop Hotel θα χρησιμοποιήσει τα βαγόνια ως σουίτες που ταξιδεύουν μέσω ενός δικτύου Hyperloop. Σε κάθε πόλη, οι σουίτες θα μπορούσαν να “αποβιβαστούν” σε ένα ξενοδοχείο. Η όλη ιδέα βασίζεται στον αρθρωτό σχεδιασμό. Ο Siebrecht δήλωσε ότι τα έξοδα κατασκευής για τα ξενοδοχεία θα διαφέρουν, αλλά εκτιμά ότι θα κοστίζουν μεταξύ $ 8 και $ 10 εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο αρχιτέκτονας αναφέρει ότι κάθε επισκέπτης θα πρέπει να πληρώσει περίπου 1.200 δολάρια ανά ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και μιας διανυκτέρευσης.

Η αρχική πρόταση του Siebrecht περιλαμβάνει 13 ταξιδιωτικούς προορισμούς στις ΗΠΑ: Όστιν, Τέξας, Βοστόνη. Σικάγο, Ντένβερ, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Νάσβιλ, Τενεσί, Νέα Υόρκη, Πόρτλαντ, Όρεγκον, Σαν Φρανσίσκο, Σάντα Φε, Νέο Μεξικό, Σιάτλ και Ουάσιγκτον. Ωστόσο, λέει ότι το δίκτυο θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερους προορισμούς στις Η.Π.Α., καθώς και να συνδέσει πόλεις στην Ευρώπη ή την Ασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =