αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Goldman Sachs επενδύει… στην Χαλκιδική

H Goldman Sachs επενδύει… στην Χαλκιδική

Η αναζήτηση της Goldman Sachs Group Inc. για σταθερά έσοδα την οδήγησε σε ένα απίθανο μέρος της γης, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης που συγκλόνισε την Ευρώπη πριν από μια δεκαετία, αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Ο κολοσσός της Wall Street επενδύει περίπου 150 έως 200 εκατ. ευρώ σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα στη Χαλκιδική, στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Το σχέδιο είναι να ανακαινιστούν τα ξενοδοχεία, τα οποία επί του παρόντος είναι κλειστά, και να ανοίξουν για τους επισκέπτες εντός των προσεχών δύο ετών, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Goldman αγόρασε τα ξενοδοχεία τον Οκτώβριο και χρηματοδότεί την ανακαίνισή τους. Η τράπεζα αναζητεί περισσότερα ακίνητα –στην Ελλάδα και αλλού– και αναπτύσσει ένα εμπορικό σήμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τα ενώσει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδιά της.

Η επένδυση είναι έργο του τμήματος διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, το οποίο χρηματοδότησε τη συμφωνία με τα ίδια χρήματα της Goldman και των πελατών του τμήματος. Η συμφωνία, αν και σχετικά μικρή, αντανακλά τη διευρυνόμενη αναζήτηση της εταιρείας για σταθερά έσοδα που μπορούν να εξομαλύνουν τα προβλήματα των επικερδών, αλλά ασταθών, επιχειρήσεών της στη Wall Street.

Η Goldman επιδιώκει εδώ και καιρό συμφωνίες για υποβαθμισμένα ακίνητα σε μέρη όπου η οικονομία βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + twenty =