αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑFinancial Times: Πως η πανδημία ανοίγει την ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς

Financial Times: Πως η πανδημία ανοίγει την ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς

Μέσα από ένα animation βίντεο οι Financial Times περιγράφουν το πως η πανδημία του Covid-19 άνοιξε την ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Άλλωστε, το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για τους πλουσιότερους. Συγκεκριμένα, η περιουσία των πέντε πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη εκτοξεύτηκε κατά 269 δισ. δολάρια. Μεγιστάνες της τεχνολογίας όπως ο Τζεφ Μπέζος, ο Έλον Μασκ και ο Μπιλ Γκέιτς, αποκόμισαν τεράστια κέρδη από την άνοδο στις τιμές των μετοχών τους.

Στον αντίποδα, η πανδημία έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους εργαζομένους με χαμηλή ειδίκευση και χαμηλά εισοδήματα. Ήταν οι πρώτοι που έχασαν τη δουλειά τους όταν επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ως και 40% των εργαζομένων με υψηλά εισοδήματα ήταν σε θέση να εργαστούν από το σπίτι, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό των χαμηλόμισθων. Οι υψηλόμισθοι ήταν επίσης σε θέση να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους τη στιγμή που οι χαμηλόμισθοι ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν όσα είχαν βάλει στην άκρη για να τα βγάλουν πέρα.

Εν τω μεταξύ, οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι στις θανάσιμες επιπτώσεις του ιού στο ανθρώπινο σώμα, αλλά οι νεότεροι είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών επιπτώσεων.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο των FT εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =