αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑBBC: Το μοντέλο της 4ημερης εργασίας εξετάζουν στην Βρετανία- Αρκετές επιχειρήσεις ήδη το εφαρμόζουν

BBC: Το μοντέλο της 4ημερης εργασίας εξετάζουν στην Βρετανία- Αρκετές επιχειρήσεις ήδη το εφαρμόζουν

Για τους εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα νέο σενάριο για το εργασιακό μοντέλο έρχεται και έχει αποκτήσει ήδη υποστηρικτές.

Πρόκειται για το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας, το οποίο, σύμφωνα με το BBC, είναι πιο πιθανό να υιοθετηθεί αν η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ανήκει στον αριστερό χώρο.

Πόσο πιθανό είναι όμως για τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας;

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το σενάριο, και ανάμεσα τους είναι και το Συνδικάτο εργαζομένων στον εμπορικό κλάδο (TUC), οι οποίοι ζητούν από τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη σταθερή πενθήμερη εργασία σε τετραήμερη εργασία.

Αυτό όμως δεν περιλαμβάνει μείωση αποδοχών!

Το σενάριο προβλέπει τις ίδιες μισθολογικές απολαβές, όμως λιγότερες ώρες εργασίας, οι οποίες θα μεταφράζονται σε μια ημέρα λιγότερη, για να αποκτήσει ο εργαζόμενος περισσότερο χρόνο που θα περνά ποιοτικά στα προσωπικά του ενδιαφέρονται και με την οικογένεια του.

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως λίγο πριν το τέλος το 2018, μια από τις πιο γνωστές ΜΚΟ της χώρας, η Wellcome Trust, δημιούργησε έναν συμβουλευτικό οργανισμό για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν το νέο αυτό πρότυπο.

Και πράγματι, επιχειρήσεις από όλη τη χώρα έδειξαν διάθεση να ακολουθήσουν. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή.

Μία από αυτές είναι η Pursuit Marketing ήταν μια από πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν την 4ήμερα εργησία – πριν 3 χρόνια – δίνοντας στους εργαζόμενους της «ρεπό» την Παρασκευή χωρίς να μειώσουν τις απολαβές τους!

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 2 =