αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Σωστό είναι να δουλεύουνε 7 μέρες την εβδομάδα»: Ελληνίδα λέει την γνώμη της για την 4ημερη εργασία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σωστό είναι να δουλεύουνε 7 μέρες την εβδομάδα»: Ελληνίδα λέει την γνώμη της για την 4ημερη εργασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν μπει στο μοντέλο της 4ημερης εργάσιμης εβδομάδας, χωρίς μείωση μισθού για τους εργαζομένους. Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για το παράδειγμα της Βρετανίας. Εκεί περισσότεροι από 3.300 εργαζόμενοι σε 70 εταιρείες θα δουλεύουν στο εξής τέσσερις ημέρες την εβδομάδα- χωρίς απώλεια μισθού. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει έξι μήνες και βασίζεται στο μοντέλο του 100% της αμοιβής για το 80% του χρόνου, με τη δέσμευση για τήρηση της παραγωγικότητας στο 100%.

Ο Joe O’Connor, διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού ομίλου 4 Day Week Global, δήλωσε ότι «καθώς βγαίνουμε από την πανδημία του κορωνοϊού, όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι το κλειδί για τον ανταγωνισμό είναι η ποιότητα ζωής και ότι η εργασία με μειωμένο ωράριο, εστιασμένη στην παραγωγή είναι το όχημα για να τους δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Μάλιστα ήδη υπάρχουν και Ελληνικές εταιρίες που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν πιλοτικά 4ημερη εργασία, μέσα στο καλοκαίρι. Χωρίς μείωση μισθού.

Με αφορμή όλα αυτά, η κάμερα της ΕΡΤ βγήκε στους δρόμους και ρώτησε την γνώμη των Ελλήνων για την 4ημερη εργασία. Οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν με πολύ θετικό μάτι το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ωστόσο, στο εν λόγω ρεπορτάζ ακούστηκε και μία… απρόσμενη άποψη. «Εγώ θεωρώ σωστό να δουλεύουνε 7 ημέρες την εβδομάδα» είπε μία Ελληνίδα στο γκάλοπ της ΕΡΤ. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις απόψεις που παρέθεσαν οι πολίτες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + twelve =