αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAurora Station: Ετοιμάζεται το πρώτο ξενοδοχείο σε τροχιά γύρω από τη Γη

Aurora Station: Ετοιμάζεται το πρώτο ξενοδοχείο σε τροχιά γύρω από τη Γη

Μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η ζωή ενός αστροναύτη περιλαμβάνει συνήθως εργασία, σωματική άσκηση, ξεκούραση, και επανάληψη όλων των παραπάνω. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε καμία πιθανότητα να γίνεται αστροναύτης; Το Aurora Station, που αποκαλείται το «πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα», ίσως είναι ακριβώς ό,τι πρέπει για εσάς.

Η Orion Span Inc., με έδρα το Χιούστον, ελπίζει να στήσει τον σταθμό στα τέλη του 2021 και να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες του το επόμενο έτος, με δύο μέλη του πληρώματος να συνοδεύουν τους συμμετέχοντες κάθε …εκδρομής.

Όπως διαβάζουμε στο Fortune Greece, η πλατφόρμα θα κινείται σε τροχιά 320 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη, προσφέροντας σε έξι επισκέπτες 384 ανατολές και ηλιοβασιλέματα, καθώς θα ταξιδεύει γύρω από τον πλανήτη μας για 12 ημέρες σε απίστευτα υψηλές ταχύτητες.

Στο παρελθόν, ένα τέτοιο σχέδιο θα ανήκε σαφώς στη σφαίρα της μυθοπλασίας. Τώρα, στην εποχή της SpaceX, της Blue Origin και της Virgin Galactic, η ιδέα ότι μια ιδιωτική εταιρεία θα ξεκινήσει ένα ξενοδοχείο σε τροχιά ακούγεται σχεδόν πεζό.

«Θέλουμε να φέρουμε τους ανθρώπους στο διάστημα επειδή αυτό είναι το τελικό σύνορο για τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Orion Span, Frank Bunger, πρώην μηχανικός λογισμικού. Οι υπηρεσίες της Orion Span δεν θα απευθύνονται σε όλους, ωστόσο: Η εκτόξευση και η επιστροφή δεν θα είναι για τους φοβιτσιάρηδες, ούτε για όσους δεν είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν!

«Δεν πουλάμε το αντίστοιχο μιας βόλτας στην εξοχή», δήλωσε ο Bunger. «Πουλάμε την εμπειρία του να είσαι αστροναύτης. Νομίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να έχουν αυτή την εμπειρία».

Πέρα από τους σωματικούς και ψυχολογικούς περιορισμούς (αντοχής, θάρρους κλπ.), υπάρχουν και οικονομικοί περιορισμοί. Συγκεκριμένα, το κόστος της δωδεκαήμερης διαμονής στον σταθμό θα ξεκινά από τα 9,5 εκατομμύρια δολάρια ανά άτομο ή περίπου 791.666 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Το εσωτερικό του Aurora Station θα είναι αντίστοιχου όγκου με εκείνο ενός ιδιωτικού τζετ Gulfstream G550, σύμφωνα με τον Bunger. Ο σταθμός θα φιλοξενεί έως και τέσσερις επισκέπτες, συν τα δύο μέλη του πληρώματος. Η εταιρεία απαιτεί από τους επίδοξους επιβάτες προκαταβολή 80.000 δολαρίων, η οποία επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης, και άρχισε να δέχεται πληρωμές την περασμένη εβδομάδα.

Η Orion Span αξιολογεί τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης για να προχωρήσει με την προσπάθειά της, αλλά δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα θέλει να συγκεντρώσει για το πρότζεκτ, δήλωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επιχειρηματικά, η Orion Span αντανακλά ένα μοντέλο που έχει επεκταθεί την τελευταία δεκαετία και τροφοδοτείται από μειώσεις στο κόστος εκτόξευσης και από την εισροή venture capital. Από το 2015 μέχρι σήμερα, οι νεοσύστατες εταιρείες στον κλάδο του διαστήματος έχουν προσελκύσει επενδύσεις ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Bryce Space & Technology LLC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 9 =