αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAegean: Γιατί δυσκολευόμαστε να βρούμε εργαζομένους, παρότι οι μισθοί μας είναι ως 7 φορές πάνω από το βασικό

Aegean: Γιατί δυσκολευόμαστε να βρούμε εργαζομένους, παρότι οι μισθοί μας είναι ως 7 φορές πάνω από το βασικό

Τους λόγους για τους οποίους η Aegean Airlines δυσκολεύεται να βρει προσωπικό επί ελληνικού εδάφους, παρέθεσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε event που έγινε στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος.

Ο κ. Βασιλάκης, σχολιάζοντας τη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως όχι μόνο απουσιάζει η σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, αλλά δεν παράγεται και ικανός αριθμός εξειδικευμένων στελεχών που θα ενταχθούν ομαλά στις επιχειρήσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι η Aegean δυσκολεύεται πολύ να βρει το κατάλληλο προσωπικό, από τεχνικούς, πιλότους έως και αεροσυνοδούς παρ’ ότι οι αμοιβές είναι 4-5 φορές ή και 7 φορές πάνω τον βασικό μισθό και έχει αναγκαστεί να εκπονήσει δικά της προγράμματα για να καλύψει το κενό παρά το αυξημένο κόστος που συνεπάγονται τέτοιες πρωτοβουλίες.

«Από την Aegean λείπουν άνθρωποι επιχειρησιακοί, τεχνικοί, πιλότοι, οι οποίοι θέλουν εξειδικευμένα σχολεία και αρκετά μεγάλο κόστος για να βγουν σε αυτή την κατηγορία», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως δυστυχώς το Κράτος, δεν έχει καταφέρει να βρει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο κ. Βασιλάκης διαπίστωσε ακόμη πως από τους απόφοιτους λείπει η ευελιξία και η ικανότητα της συνεργασίας, κάτι που φαίνεται όταν αυτοί οι άνθρωποι εντάσσονται σε επιχειρήσεις και πρέπει να συνεργαστεί ο εμπορικός με τον τεχνικό για να εξελίξουν ένα προϊόν. «Αν δεν καταλαβαίνει το ΙΤ, το εμπορικό, το product development, το marketing, το data analysis δεν μπορούν να συνεργαστούν και να περπατήσουν μαζί», σημείωσε για να συμπληρώσει πως χρειάζεται το εργατικό δυναμικό να «έχει μια μεγαλύτερη ευρύτητα και να μπορεί να καταλάβει το technical, το commercial, το financial και να προχωρά πιο εύκολα μαζί». Γιατί, όπως είπε, οι διαχωρισμοί των τμημάτων σαν αυτόνομοι τομείς παραγωγής πια στις εταιρείες είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ειδική αναφορά έκανε στην έλλειψη των soft skills, τα οποία δεν αναπτύσσονται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα τρία παιδιά του, τα δυο εκ των οποίων φοιτούν στο ελληνικό σύστημα και το άλλο στο αγγλικό σύστημα. Το παιδί, συγκεκριμένα η κόρη του που είναι στο αγγλικό σύστημα έχει καλύτερη εκπαίδευση όσον αφορά στην έκθεση σε θέματα Liberal, σε θέματα θεατρικά, σε θέματα παρουσίας, σε θέματα presentation και σε διεθνή θέματα, από τα άλλα δυο, παρ’ ότι πηγαίνουν σε πολύ καλό σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου στην Cosco (εκεί που ο πρώτος μισθός είναι στα 1.100 ευρώ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =