αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως θα καταλάβεις μέσα σε 1 ώρα ότι κάποιος δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει ο ίδιος

Πως θα καταλάβεις μέσα σε 1 ώρα ότι κάποιος δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει ο ίδιος

Είναι μια πραγματικότητα: Όλοι θέλουν να φαίνονται ως… το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο. Θα συναντήσεις συχνά τέτοιους ανθρώπους μέσα σε επιχειρήσεις ή σε business events.

Όλοι θεωρούν, με έναν μαγικό τρόπο, ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους. Ότι έχουν την πιο εμπεριστατωμένη άποψη πάνω σε ένα θέμα (ή πάνω σε όλα τα θέματα) και φυσικά διαθέτουν τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα.

Πως μπορείς όμως να καταλάβεις ότι κάποιος δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει; Τις περισσότερες φορές, αρκεί να συζητήσεις μαζί του 1 ώρα και να εστιάσεις σε ένα πράγμα που έχει πει και ο Jeff Bezos. Τι έχει σημειώσει ο εμβληματικός ιδρυτής της Amazon: «Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι αναθεωρούν συνεχώς τον τρόπο σκέψης τους, επανεξετάζουν ένα πρόβλημα που θεωρούσαν ότι είχαν ήδη λύσει. Είναι ανοιχτοί σε νέες οπτικές, νέες πληροφορίες, νέες ιδέες. Είναι ανοιχτοί σε αντιφάσεις και challenges που έρχονται αντιμέτωπα με τον δικό τους τρόπο σκέψης».

Αυτό συμβαίνει γιατί η σοφία δεν βρίσκεται στη βεβαιότητα. Σοφία είναι να γνωρίζεις ότι, ενώ μπορεί να γνωρίζεις πολλά, υπάρχουν και αρκετά πράγματα που δεν τα ξέρεις. Σοφία είναι να προσπαθείς να μάθεις την αλήθεια, όχι να προσπαθείς να έχεις πάντα δίκιο.

Αν λοιπόν συναντήσεις ένα άτομο που φοβάται να πει ότι δεν γνωρίζει κάτι ή διστάζει να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, τότε μάλλον δεν είναι τόσο έξυπνος άνθρωπος όσο πιστεύει. Αυτό, μπορείς να το καταλάβεις συνήθως από την αρχή. Αρκεί να συζητήσεις μαζί του για 1 ώρα.

Και να θυμάσαι: Κάποιες φορές είναι καλύτερο να πεις «νομίζω» και όχι «ξέρω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 10 =