αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Χρησιμοποίησε το όνομα του άλλου»: 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις σε μια συζήτηση για να σε συμπαθήσει κάποιος

«Χρησιμοποίησε το όνομα του άλλου»: 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις σε μια συζήτηση για να σε συμπαθήσει κάποιος

Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν εύκολα να είναι συμπαθείς. Απλώς έχουν έναν τρόπο που τους κάνει καλή παρέα.

Ένα καλό κομμάτι αυτού που κάνει ένα άτομο τόσο συμπαθητικό είναι το πώς συμπεριφέρεται σε μία συζήτηση.

Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνει ένας συμπαθής άνθρωπος όταν μιλάει σε άλλους.

1. Επιδεικνύουν ανοιχτότητα και ζεστασιά.

Όλα ξεκινούν με τον χαιρετισμό. Ένα συμπαθές άτομο σχεδόν πάντα χαμογελάει όταν βλέπει κάποιον για πρώτη φορά—είναι η φυσική, αυθόρμητη κίνηση του.

Βέβαια τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν. Οι συμπαθείς άνθρωποι είναι διαφορετικών τύπων και συμπεριφέρονται ανάλογα. Τα συμπαθή εξωστρεφή άτομα μπορεί να κάνουν αγκαλιά, τα συμπαθή εσωστρεφή άτομα μπορεί να προτιμούν μια χειραψία ή καθόλου σωματική επαφή.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάνουν τον άλλο να νιώθει ευπρόσδεκτος.

2. Χρησιμοποιούν το όνομα του άλλου.

Στους ανθρώπους αρέσει να ακούνε το όνομά τους, και είτε συνειδητά είτε όχι, τα συμπαθή άτομα τείνουν να χρησιμοποιούν το όνομα του συνομιλητή τους όταν τους μιλάνε.

Θα τους χαιρετήσουν με το όνομά τους και στη συνέχεια θα συνεχίσουν να το λένε όταν τους κάνουν ερωτήσεις, για παράδειγμα.

Είναι μικρό πράγμα, αλλά τους φέρνει πιο κοντά σε όποιον μιλάνε.

3. Σέβονται τις απόψεις των άλλων.

Δεν συμφωνούν δύο άνθρωποι σε όλα. Αλλά όταν ένα συμπαθές άτομο είναι μέρος της συζήτησης, θα διατηρήσει το σεβασμό προς τους άλλους, ακόμα κι αν διαφωνεί έντονα με αυτό που λέει κάποιος.

Γνωρίζουν ότι το να… φωνάζουν και να ακυρώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τους διώξουν μακριά.

Δεν διστάζουν να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις όπου χρειάζεται, αλλά δεν ισχυρίζονται ότι ”γνωρίζουν καλύτερα” ή ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα.

4. Κάνουν ερωτήσεις για να λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντί να κρατά τα πάντα σε επιφανειακό επίπεδο, ένα συμπαθές άτομο θα σκάψει λίγο πιο βαθιά και θα κάνει ερωτήσεις για να πάρει περισσότερες πληροφορίες από το άλλο άτομο.

Δεν το κάνουν όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα. Αλλά είτε ρωτούν κάποιον γιατί έχει μια συγκεκριμένη γνώμη είτε απλώς ρωτούν περισσότερα για την πρόσφατη προαγωγή κάποιου στη δουλειά, θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Οι συμπαθείς άνθρωποι είναι περίεργοι για τους άλλους. Δείχνουν το ενδιαφέρον τους.

5. Ακούνε με προσοχή.

Ενα συμπαθές άτομο έχει κατακτήσει την τέχνη να ακούει αληθινά αυτούς με τους οποίους συνομιλεί.

Επιτρέπουν στο άλλο άτομο να μιλήσει χωρίς διακοπή, επισημαίνουν τις σημαντικές λεπτομέρειες και μπορεί να επαναλάβουν κάτι στο άλλο άτομο για να βεβαιωθούν ότι έχουν καταλάβει κάτι σωστά.

Είναι εστιασμένοι σε αυτό που συμβαίνει τώρα και είναι απαλλαγμένοι από περισπασμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =