αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤώρα δεν χρειάζεται να περιμένεις άσκοπα στη στάση. Ένα ελληνικό App σε ενημερώνει πότε ακριβώς έρχεται το λεωφορείο

Τώρα δεν χρειάζεται να περιμένεις άσκοπα στη στάση. Ένα ελληνικό App σε ενημερώνει πότε ακριβώς έρχεται το λεωφορείο

«Πλέον ο επιβάτης μπορεί να περιμένει από τον καναπέ του σπιτιού του ή από το γραφείο του, και να ειδοποιηθεί πότε το όχημα πλησιάζει τη στάση του ώστε να μην αφιερώνει το χρόνο του αναμένοντας άσκοπα στη στάση!». Μπορεί αυτή η φράση να μοιάζει βγαλμένη… από κάποια άλλη χώρα, κι όμως αφορά την Ελλάδα. Αλλά πως μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο σενάριο; Όλα γίνονται μέσα από την εφαρμογή Πάμε Στάση, την οποία έφτιαξε μια ομάδα νέων ανθρώπων.

Πρόκειται για μια ελληνική εφαρμογή για smartphones, tablet και wearables που ενημερώνει τους επιβάτες για τις διαδρομές, στάσεις και αφίξεις των λεωφορείων της Αττικής. Παράλληλα, μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ. Μια ιδέα που μοιάζει χρήσιμη για όλους όσους χρησιμοποιούν ΜΜΜ.

Η συνιδρύτρια του project, Αράξια Καντικιάν, μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή στην περίπτωση κάποιας… απρόοπτης καθυστέρησης, ενώ απαντά και στο πως καταφέρνει η ίδια να «τρέξει» το project παράλληλα με την πρωινή δουλειά της.

Πως προέκυψε η ιδέα για την εφαρμογή σας;

Μία συνηθισμένη μέρα έχασα το λεωφορείο και περιμένοντας στη στάση είπα στον Δημήτρη (co-founder), πόσο πιο εύκολη θα ήταν η καθημερινότητα μας αν υπήρχε μια εφαρμογή που να στέλνει ειδοποιήσεις για να προλαβαίνω άνετα να πιω τον καφέ μου και να ετοιμαστώ πριν την δουλεία. Όντας και οι δυο προγραμματιστές αποφασίσαμε να φτιάξουμε την εφαρμογή για να κάνουμε πρώτα απ’ όλα τη ζωή μας πιο εύκολη!

Ύστερα δημιουργήσαμε την ομάδα του Πάμε Στάση, η οποία αποτελείται από νέα παιδιά που ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες.

Με απλά λόγια, πως βοηθάει τον επιβάτη;

Το Πάμε Στάση είναι μια ελληνική εφαρμογή για smartphones, tablet και wearables που ενημερώνει τους επιβάτες για τις διαδρομές, στάσεις και αφίξεις των λεωφορείων της Αττικής.

Πλέον ο επιβάτης μπορεί να περιμένει από τον καναπέ του σπιτιού του ή από το γραφείο του και να ειδοποιηθεί πότε το όχημα πλησιάζει τη στάση του ώστε να μην αφιερώνει το χρόνο του αναμένοντας άσκοπα στη στάση! Παράλληλα, μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ. Τέλος, ο επιβάτης μπορεί να βλέπει όλες τις αγαπημένες του στάσεις με ένα κλικ!

Όσοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, θα έχουν παρατηρήσει ότι συχνά υπάρχουν «απρόοπτες καθυστερήσεις» σε διάφορα δρομολόγια. Ανεξάρτητα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Σε μια τέτοια περίπτωση τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή σας;

Η εφαρμογή Πάμε Στάση χρησιμοποιεί τη συσκευή GPS του κάθε οχήματος και στέλνει σε πραγματικό χρόνο ειδοποίηση στον χρήστη σχετικά με το πότε ακριβώς έρχεται το λεωφορείο του στη στάση. Συνεπώς, όταν το λεωφορείο/ τρόλεϊ καθυστερεί, ο χρήστης ενημερώνεται και μπορεί να οργανώνει τον χρόνο του καλύτερα, χωρίς άσκοπες αναμονές στην στάση.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, θα πει κάποιος: Ωραία ιδέα, την κάνατε πραγματικότητα, αλλά εσείς πως βγάζετε χρήματα; Μιας και η εφαρμογή είναι δωρεάν για τους χρήστες

Αρχικά θα θέλαμε και προσπαθούμε ώστε η εφαρμογή να παραμείνει δωρεάν! Παράλληλα, είμαστε σε αναζήτηση χρηματοδοτήσεων και συνεργασιών με σχετικές εταιρείες.

Σκοπός μας είναι από το νέο έτος να εφαρμόσουμε 2 μοντέλα διαφημίσεων ώστε να έχουμε και τα ανάλογα έσοδα. Σχετικά με το ένα μοντέλο, ένας διαφημιζόμενος θα μπορεί να έχει παρουσία μέσα στην εφαρμογή μηνιαία κερδίζοντας αναγνώριση του brand του καθώς και καθημερινή τριβή με τους χρήστες της εφαρμογής, μιας και η εφαρμογή έχει το προνόμιο 1 τους 4 χρήστες που κατεβάζουν την εφαρμογή να επιστρέφουν και την επόμενη ημέρα. Το άλλο μοντέλο θα είναι ένα location based μοντέλο διαφημίσεων. Δηλαδή, να διαφημίζουμε τοπικές επιχειρήσεις στο χάρτη με τη διαδρομή του λεωφορείου.

Εσείς προσωπικά έχετε και πρωινή δουλειά, ενώ παράλληλα «τρέχετε» το project σας. Πως είναι η καθημερινότητα σας και για τι όγκο δουλειάς μιλάμε; Και τελικά, υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος;

Σίγουρα το να “τρέχεις” παράλληλα ένα project με πρωινή δουλειά είναι αρκετά απαιτητικό και χρειάζεται να μετατρέπεις τον ελεύθερο σου χρόνο, τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα σε χρόνο για το project σου.

Ειδικά εμείς που μόλις κάναμε launch το προϊόν, ο όγκος ενασχόλησης με αυτό όλο και μεγαλώνει ώστε να μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε τεχνικά την εφαρμογή αλλά και να το επικοινωνήσουμε στον κόσμο. Όμως, αν έχεις όρεξη και μεράκι και πιστεύεις σε αυτό που κάνεις υπάρχει πάντα ελεύθερος χρόνος και γίνεται δημιουργικός και ευχάριστος!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας, σχετικά με την εφαρμογή;

Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της, η εφαρμογή αριθμεί ήδη περίπου 10.000 εγκαταστάσεις σε συσκευές android και iphone! Σκοπός μας είναι να εμπλουτιστεί η εφαρμογή με περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως ειδοποίηση για απεργίες και προβλήματα που αφορούν τις γραμμές, εμφάνιση λεωφορείου στον χάρτη καθώς και ειδοποίηση όταν το λεωφορείο/τρόλεϊ ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την αφετηρία (χρήσιμο για τους χρήστες των πρώτων στάσεων).

Σε δεύτερη φάση, σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε σε όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας, καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =