αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας μπήκε στη λίστα με τους Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες για το 2019

Ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας μπήκε στη λίστα με τους Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες για το 2019

Ως υπόδειγμα του πως μπορείς να ξεφύγεις και να δημιουργήσεις ακόμη και όταν η οικονομία της χώρας σου καταρρέει χαρακτηρίζει τον Θωμά Δούζη ο οργανισμός “European Young Leaders” ψηφίζοντάς τον ως έναν από τους Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες για το 2019.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οργανισμός στην ανακοίνωση του ονόματος του Θωμά Δούζη, συνιδρυτή των εστιατορίων – delicatessen παντοπωλείων “ERGON”, τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης διότι κατάφερε να δημιουργήσει και να αναπτύξει τα “ERGON” τα οποία αριθμούν 13 καταστήματα σε όλο τον κόσμο διαθέτοντας μέσα από τα καταστήματά τους 600 και πλέον ελληνικά προϊόντα με το brand του “ERGON”, τα περισσότερα από κάθε άλλο, προωθώντας έτσι τα ελληνικά προϊόντα σε νέες αγορές.

Άλλωστε όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο ίδιος το όραμα της ομάδας των καταστημάτων “ERGON” είναι να ξανασυστήσουν την μοναδική ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Θωμάς-Δούζης

Η ιστορία και η ανάπτυξη των deli εστιατορίων-παντοπωλείων “ERGON”

Όπως διαβάζουμε στο Typosthess.gr, ο παππούς του Θωμά και του Γιώργου Δούζη είχε παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο πατέρας τους, μετά από πολλά χρόνια δουλειάς σε πολυεθνικές τροφίμων, ίδρυσε το 2004 μια εταιρεία διανομής ελληνικών προϊόντων. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση των δύο νέων με τον συγκεκριμένο κλάδο, και το 2007 αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ετικέτα κάτω από την οποία θα μπορούσαν να συγκεντρώνουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα από διάφορους παραγωγούς και να τα προωθούν όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Με αφετηρία ένα μείγμα μελιού, τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Ergon μέσα σε μια τριετία αριθμούσαν 70 διαφορετικά είδη, και πήραν θέση στο πρώτο ομώνυμο παντοπωλείο που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, για να εδραιώσει πιο συστηματικά την παρουσία της φίρμας. Σύντομα, ακολούθησε το πρώτο κατάστημα Ergon που συνδύαζε παντοπωλείο και μεζεδοπωλείο στο Sani Resort στη Χαλκιδική, για να το διαδεχτούν ανάλογα μεζεδοπαντοπωλεία στη Θεσσαλονίκη, στη Σκιάθο, στη Ρόδο, στην Αθήνα και στη Λευκάδα. Όλα τα εστιατόρια Ergon έχουν ενιαία αισθητική, με επιμέρους προσαρμογές ώστε να δένουν με τον χαρακτήρα του εκάστοτε τόπου. Την επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Toν Νοέμβριο του 2013 πραγματοποιήθηκε το μεγάλο άνοιγμα της φίρμας στο εξωτερικό, με τα εγκαίνια ενός Ergon restaurant & deli σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ακολούθησε ένα ακόμη κατάστημα Ergon στις Βρυξέλλες, δίπλα στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ την ίδια χρονιά η Ergon εντάχθηκε στο διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο Endeavor.

Σήμερα, η Ergon συγκεντρώνει και διανέμει περισσότερα από 1.200 ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα από 150 μικρούς παραγωγούς. Η γκάμα περιλαμβάνει φρέσκα και συσκευασμένα είδη (ελιές και ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά και καφές, μέλι, μαρμελάδες και κομπόστες, ζυμαρικά, ρύζια και όσπρια, λαχανικά τουρσί και αποξηραμένα, σάλτσες και καρυκεύματα, αλείμματα και θαλασσινά, σιρόπια, γλυκίσματα, κρασιά και ποτά), με τις ετικέτες να ανανεώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% ετησίως.

Εκτός των επώνυμων καταστημάτων, τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα Ergon είναι επίσης διαθέσιμα σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης. Επενδύοντας συστηματικά στις υποδομές και τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της, η Ergon φιλοδοξεί να διευρύνει στο μέλλον το δίκτυο τόσο των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται, όσο και των καταστημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =