αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρεις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν γρήγορα προαγωγές στη δουλειά

Τρεις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν γρήγορα προαγωγές στη δουλειά

Όταν κοιτάζετε γύρω από τον χώρο εργασίας σας, υπάρχουν πάντα κάποιοι άνθρωποι που ανεβαίνουν γρήγορα τη σκάλα της ιεραρχίας, ενώ άλλοι παραμένουν στον ίδιο ρόλο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, δεν θέλουν όλοι προαγωγή. Μερικοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι κάνοντας απλώς τη δουλειά τους, κάτι που είναι ΟΚ. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν εκείνον τον επόμενο ρόλο και δεν φαίνεται να μπορούν να τον αποκτήσουν.

Ακολουθούν τρία πράγματα που κάνουν συχνά οι άνθρωποι που προάγονται γρήγορα για να επιταχύνουν την πορεία τους στην επόμενη θέση:

Είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που προάγονται γρήγορα είναι καλοί σε αυτό που κάνουν. Ενώ το να είσαι καλός στη δουλειά σου συνεπάγεται την ύπαρξη κάποιου υποκείμενου ταλέντου για αυτήν, πολλά tasks έχουν να κάνουν με την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση.

Δεν χρειάζεται να παίρνεις Α+ σε κάθε προσπάθεια. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα που κάνετε γίνονται αρκετά καλά για να ικανοποιούν πελάτες, να εξελίξουν ένα project ή να δώσουν στο αφεντικό σας ό,τι χρειάζονται για να πετύχει.

Το άλλο κομμάτι του να είσαι καλός στη δουλειά σου περιλαμβάνει την εύρεση προβλημάτων προς επίλυση0 εκτός από το να περιμένεις να σου πουν τι να κάνεις στη συνέχεια. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε tasks που δεν έχουν γίνει. Όταν το κάνετε, ξεκινήστε να δράτε. Ξεκινήστε θέτοντας το ζήτημα στο αφεντικό σας για να μάθετε αν κάποιος εργάζεται πάνω στο πρόβλημα. Εάν κανείς δεν ασχολείται με αυτό και το αφεντικό πιστεύει ότι είναι σημαντικό, προσφερθείτε εθελοντικά να το αναλάβετε ή τουλάχιστον να γίνετε μέλος της ομάδας που εργάζεται σε αυτό.

Μαθαίνουν τι απαιτεί ο επόμενος ρόλος

Ένας γενικός κανόνας στους Οργανισμούς είναι ότι οι δεξιότητες που σας επέτρεψαν να πετύχετε σε έναν συγκεκριμένο ρόλο δεν είναι οι δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε στον επόμενο ρόλο.

Το να είσαι καλά ως διευθυντής συχνά χρειάζεται περισσότερη στρατηγική ή επιχειρησιακή σκέψη. Μπορεί επίσης να απαιτεί περισσότερη διαχείριση ή επίβλεψη επί των μπάτζετ.

Όταν σε ενδιαφέρει μια προαγωγή, πρέπει να κάνεις καλά την τρέχουσα δουλειά σου, αλλά πρέπει επίσης να μάθεις τι θα σου ζητηθεί στον επόμενο ρόλο. Οι άνθρωποι που προάγονται γρήγορα, ξεκινούν παρατηρώντας ανθρώπους που είναι στις θέσεις που θέλουν να πάνε. Δίνουν προσοχή στις διαφορές μεταξύ αυτού που θα έλεγαν σε μια κατάσταση και τι λένε αυτά τα άτομα. Αυτό παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι σε αυτούς τους ρόλους.

Δεν μαθαίνουν μόνο από την παθητική παρατήρηση, αλλά προσπαθούν να βρουν χρόνο για να αλληλεπιδράσουν με τους ανθρώπους που έχουν τους ρόλους που θέλουν.

Χτίζουν καλό δίκτυο

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση που λέει «δεν έχει σημασία τι ξέρεις, αλλά ποιον ξέρεις». Αυτό δεν είναι αρκετά ακριβές. Εάν θέλετε να λάβετε αυτήν την προαγωγή γρήγορα, σημασία έχει και αυτό που γνωρίζετε και ποιους γνωρίζετε.

Κατά καιρούς, οι Οργανισμοί δίνουν κατευθείαν την προαγωγή σε ένα άτομο χωρίς να υπάρξει… ανταγωνισμός υποψηφίων. Σε ένα άτομο προσφέρεται μια ευκαιρία για προαγωγή λόγω της απόδοσής του. Αλλά όταν έχετε βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στο κοινωνικό σας δίκτυο, αυξάνετε τις πιθανότητες να σας προσφερθεί ένας ρόλος.

Ακόμα και όταν η άνοδος είναι ανταγωνιστική, ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι ίσος. Οι ηγέτες του Οργανισμού εντοπίζουν άτομα που πιστεύουν ότι θα διαπρέψουν σε αυτούς τους ρόλους και θα τους δώσουν καθοδήγηση, συμβουλές και ευκαιρίες που τους προετοιμάζουν περαιτέρω να αναλάβουν τον νέο ρόλο. Αυτή η πρόσθετη εκπαίδευση αυξάνει τις πιθανότητες κάποιου να πάρει την Χ θέση. Οταν έρθει η ώρα για μια ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, ο επιθυμητός υποψήφιος φαίνεται ως (αντικειμενικά) ο καλύτερος υποψήφιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =