αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις Έλληνες μπήκαν στη νέα λίστα «30Under30» του Forbes, για την Ευρώπη

Τρεις Έλληνες μπήκαν στη νέα λίστα «30Under30» του Forbes, για την Ευρώπη

Και μια θετική είδηση. Που δείχνει ότι η ζωή συνεχίζεται, και παρά τις δυσκολίες θα πάμε προς τα εμπρός. Τρεις Έλληνες μπήκαν στη νέα λίστα «30Under30» του Forbes, που αφορά την Ευρώπη.

Οι δύο από τους τρεις Έλληνες δραστηριοποιούνται στον κλάδο “Επιστήμη & Υγεία”. Είναι η 29χρονη Ειρήνη Δεδούση και ο 29χρονος Γιώργος Κελεσίδης. Ο τρίτος Έλληνας ονομάζεται Δημήτρης Τερζής, 29 ετών, και προέρχεται από τον κλάδο “Μεταποίηση & Βιομηχανία”.

Σύμφωνα με το Forbes, η Ειρήνη Δεδούση είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο TU Delft όπου κάνει έρευνες πάνω στην περιβαλλοντική επίδραση των εκπομπών καύσης. Η τελευταία της δημοσίευση ήταν στο περιοδικό Nature, ενώ έχει κερδίσει και μια θέση στους New York Times χάρη στο εύρημά της ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 5% έως 10% των πρόωρων θανάτων στις ΗΠΑ. Η Ειρήνη συνεισέφερε, επίσης, στην έρευνα της Volkswagen.

Η έρευνα του Δημήτρη Κελεσίδη πάνω στην νανοδομή της αιθάλης τού χάρισε το Βραβείο Ερευνών της ΙΒΜ το 2017 και έβαλε τα θεμέλια για το διδακτορικό του. Έκτοτε, εντρύφησε στην έρευνα για να αποδείξει ότι η αιθάλη, αντί του μεθανίου, θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας πρόκλησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη μετά το διοξείδιο του άνθρακα εξαιτίας της αυξημένης απορρόφησης φωτός και της νηματώδους μορφής της.

Ο Δημήτρης Τερζής είναι ένας εκ των ιδρυτών της ΜeduSoil η οποία παράγει βιώσιμα υλικά για κατασκευαστικά και περιβαλλοντικά έργα. Τα υλικά αυτά είναι εμπνευσμένα από τα βιομεταλλικά στοιχεία και έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να ανθίστανται στη διάβρωση και τις φυσικές καταστροφές. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία άντλησε 1 εκατ. δολάρια σε δωρεές και κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών και αναμένει έσοδα 500.000 δολαρίων το τρέχον έτος.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει συνολικά 300 νέους και πιθανούς ηγέτες του αύριο, από 10 διαφορετικούς κλάδους, που επιχειρούν να επανεφεύρουν τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την κοινωνία. Η μέση ηλικία της λίστας είναι 27 (το νεότερο μέλος είναι 11 ετών)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twelve =