αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι Έλληνες- Βρίσκονται στη νέα λίστα δισεκατομμυριούχων που ανακοίνωσε το Forbes

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι Έλληνες- Βρίσκονται στη νέα λίστα δισεκατομμυριούχων που ανακοίνωσε το Forbes

Δέκα Ελληνες φιγουράρουν στη φετινή λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes, με πρώτη τη Μαρία Αγγελικούση, της οποίας η περιουσία εκτοξεύτηκε από 5,6 δισ. δολάρια πέρυσι σε 6,4 δισ. δολάρια φέτος. Έτσι, η εφοπλίστρια, η πλουσιότερη Ελληνίδα, εδραιώνεται στην 432η θέση παγκοσμίως.

Δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μετάλλων με περιουσία 3,3 δισ. δολ. το 2024, στην 991η θέση στον κόσμο.

Τρίτος πλουσιότερος Ελληνας αναδεικνύεται ο συλλέκτης τέχνης Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία 2,8 δισ. δολ. στην 1187η θέση παγκοσμίως, ακολουθούμενος από μια νέα ελληνική παρουσία στη λίστα, της οικογένειας Γιώργου Προκοπίου, που εμφανίζεται στη 1286η θέση -και τέταρτη ως προς τους Ελληνες- με περιουσία 2,6 δισ. δολ.

Νέα παρουσία, επίσης εφοπλιστική, βρίσκεται και στην πέμπτη ελληνική θέση, και 1438η παγκοσμίως, Πρόκειται για την οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρττίνου, με περιουσία 2,3 δισ. δολ.

Στην έκτη ελληνική θέση και 1496η στον κόσμο αναδεικνύεται η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, με περιουσία 2,2 δισ. δολ., ενώ στην έβδομη θέση ακολουθεί η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη με περιουσία 2,1 δισ. δολ., στην 1545η θέση παγκοσμίως.

Στην όγδοη και ένατη θέση των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων ισοβαθμούν η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση με άλλη μια νέα ελληνική είσοδο στη λίστα, της οικογένειας του Ανδρέα Μαρτίνου, αμφότερες με περιουσία 1,8 δισ. δολ. που μοιράζονται την 1764η θέση παγκοσμίως.

Νέα παρουσία στη λίστα αποτελεί και στη 10η θέση -και 2046η στον κόσμο- η οικογένεια του Αθανάσιου Μαρτίνου, με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Taylor Swift είναι και επίσημα δισεκατομμυριούχα- Η ανακοίνωση του Forbes με όλη την λίστα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =