αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι ειλικρινείς άνθρωποι. Και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων

Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι ειλικρινείς άνθρωποι. Και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων

Όταν σκέφτεστε τι κάνει έναν ειλικρινή άνθρωπο, πιθανότατα έχετε μια σαφή λίστα χαρακτηριστικών στο μυαλό σας. Τα 5 πράγματα που αναφέρονται παρακάτω ίσως δεν είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό σας. Ειναι 3 ενέργειες που δεν κάνουν ποτέ οι ειλικρινείς άνθρωποι. Και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων.

Δεν παίρνουν τα εύσημα για τη δουλειά κάποιου άλλου

Το να παίρνεις τα εύσημα για τη δουλειά κάποιου άλλου είναι ουσιαστικά ένα είδος κλοπής. Επιπλέον, χαρακτηρίζει αυτόν που αναλαμβάνει τα εύσημα ως αναξιόπιστο και ανεύθυνο. Και φυσικά μιλάμε για άτομα που κοιτάνε… μόνο τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για το καλό των άλλων γύρω τους.

Ένας έντιμος άνθρωπος, από την άλλη πλευρά, θα προωθήσει ενεργά τη δουλειά των άλλων και θα επικροτεί την προσπάθεια που καταβλήθηκε.

Δεν λένε ψέματα για τα επιτεύγματα ή τις δεξιότητές τους

Οι άνθρωποι που είναι απελπισμένοι για δουλειά συχνά ωραιοποιούν τα βιογραφικά τους με την ελπίδα να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Άλλο είναι να «φουσκώνεις» ελαφρώς την αλήθεια και άλλο να παραποιήσεις εντελώς τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σου.

Για παράδειγμα, είναι άλλο να λες ότι μιλάς άπταιστα μια γλώσσα όταν έχεις μόνο μέτρια επάρκεια και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι έχεις… διδακτορικό σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Το θέμα με την εσφαλμένη παρουσίαση του συνόλου δεξιοτήτων κάποιου είναι ότι σπάνια μπορεί να πείσει. Εάν λέτε ψέματα ότι έχετε πτυχίο νομικής, αλλά δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε μια εργασία όταν σας ζητηθεί, δεν θα σας μάθουν απλώς, αλλά μπορεί να καταλήξετε σε σοβαρό πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες παραποιημένα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια έχουν οδηγήσει σε επιτυχημένες σταδιοδρομίες.

Τούτου λεχθέντος, οι άνθρωποι που λένε ψέματα για τον εαυτό τους αναπόφευκτα καταλήγουν να καρπώνονται τις συνέπειες των πράξεών τους, εις βάρος τους. Οι έντιμοι άνθρωποι είναι επίσης αυθεντικοί. Δεν προσποιούνται ότι είναι κανένας άλλος εκτός από τον εαυτό τους, και αυτό περιλαμβάνει να είναι διαφανείς σχετικά με τα επιτεύγματα και τις ικανότητές τους.

Δεν αθετούν τον λόγο τους

Ο λόγος ενός ατόμου πρέπει να είναι ο δεσμός του, αλλά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ποιες υποσχέσεις θα τηρήσουν και ποιες θα παραβιάσουν για χάρη του προσωπικού οφέλους.

Η παραβίαση του λόγου μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, ανάλογα με το άτομο και την κατάσταση. Για παράδειγμα:

-Παραβίαση μιας συμφωνίας εμπιστευτικότητας (εφόσον δεν είναι νομικά δεσμευτική)
-Αγνοούν τα προσωπικά όρια των άλλων
-Δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους
-Επιλέγουν να μην εκπληρώσουν μια υποχρέωση που δεν τους ταιριάζει πια

Όπως μπορείτε να δείτε, η παραβίαση του λόγου μπορεί να σχετίζεται με πολλές διαφορετικές καταστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 15 =